Китай ще продължи сътрудничеството със съответните страни по „Един пояс, един път"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7416462 www.24chasa.bg
СНИМКА:http://bulgarian.cri.cn

С приближаването на втория форум на високо равнище за международното сътрудничество по „Един пояс, един път" на 22 април в Пекин работната група за стимулиране изграждането на инициативата публикува документ със заглавие „Инициатива за съвместно изграждане на „Един пояс, един път": Напредък, принос и перспективи", предава bulgarian.cri.cn.

В него се посочва, че до края на март 2019 г. китайското правителство е подписало 173 документа за сътрудничество в тази рамка със 125 държави и 29 международни организации. Страните в обхвата на „Един пояс, един път" се разшириха от Азия и Европа до Африка, Латинска Америка и южната част на Тихия океан. В бъдеще Китай ще продължи да счита взаимосвързаността за основа, да полага усилия за стимулиране на сътрудничеството със съответните страни в сфери като строителството на магистрали и железопътни линии, космоса, авиацията, електрическата енергия и мрежовата комуникация.

В доклада се казва, че в момента съвместното изграждане на „Един пояс, един път" получава все по-голяма подкрепа от международната общност. ООН, Г-20, АПЕК и други международни организации добавиха тази инициатива и основната й идея към важните си документи.

Търговското и икономическо сътрудничество е важна част в съвместното изграждане на „Един пояс, един път". Данните показват, че от 2013 до 2018 г. вносът и износът между Китай и страните в обхвата на „Един пояс, един път" са надхвърлили 6 трилиона щатски долара.

През май 2017 г. в Пекин се проведе първият форум на високо равнище за международното сътрудничество по „Един пояс, един път" и всички постигнати от него резултати са изцяло приложени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.