Китай ще продължи сътрудничеството със съответните страни по „Един пояс, един път"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7416462 www.24chasa.bg
СНИМКА:http://bulgarian.cri.cn

С приближаването на втория форум на високо равнище за международното сътрудничество по „Един пояс, един път" на 22 април в Пекин работната група за стимулиране изграждането на инициативата публикува документ със заглавие „Инициатива за съвместно изграждане на „Един пояс, един път": Напредък, принос и перспективи", предава bulgarian.cri.cn.

В него се посочва, че до края на март 2019 г. китайското правителство е подписало 173 документа за сътрудничество в тази рамка със 125 държави и 29 международни организации. Страните в обхвата на „Един пояс, един път" се разшириха от Азия и Европа до Африка, Латинска Америка и южната част на Тихия океан. В бъдеще Китай ще продължи да счита взаимосвързаността за основа, да полага усилия за стимулиране на сътрудничеството със съответните страни в сфери като строителството на магистрали и железопътни линии, космоса, авиацията, електрическата енергия и мрежовата комуникация.

В доклада се казва, че в момента съвместното изграждане на „Един пояс, един път" получава все по-голяма подкрепа от международната общност. ООН, Г-20, АПЕК и други международни организации добавиха тази инициатива и основната й идея към важните си документи.

Търговското и икономическо сътрудничество е важна част в съвместното изграждане на „Един пояс, един път". Данните показват, че от 2013 до 2018 г. вносът и износът между Китай и страните в обхвата на „Един пояс, един път" са надхвърлили 6 трилиона щатски долара.

През май 2017 г. в Пекин се проведе първият форум на високо равнище за международното сътрудничество по „Един пояс, един път" и всички постигнати от него резултати са изцяло приложени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Химическата кастрация като наказание за сексуално насилие и педофилия стана обсъждана тема през последните дни. След бруталното убийство и блудство над 7-годишната Кристин от 21-годишния Мартин Трифонов в сливенското село Сотиря от ВМРО предложиха и у нас химическата кастрация да бъде наказание за извергите.

Обезглавена е Пастирката в Русе! Емблематичната статуя, която се намира в Парка на младежта в дунавската столица, е грозно поругана, алармираха пред "България Днес" будни граждани. От монумента са отчупени части, а грозната гледка е факт повече от месец, като досега не са взети мерки за облагородяване на мястото.

Къща от слама и глина е започнал да строи актьорът Фахрадин Фахрадинов. Макар и да звучи като нов прочит на приказката за "Трите прасенца", звездата от сериала "Забранена любов" напълно сериозно е решил да превърне двуетажната постройка край София в свои дом. Макар и непозната, технологията за строеж със сламени бали от години се използва в