Зорница Русинова участва в кръгла маса „Деинституционализацията на грижата за деца - Мисията е възможна” в Димитровград

https://www.24chasa.bg/novini/article/7416607 www.24chasa.bg

От 22 до 24 април 2019 г. се провеждат Дни на социалните услуги под наслов „Щастливо детство за всяко дете“

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова участва в кръгла маса в Димитровград на тема „Деинституционализацията на грижата за деца - Мисията е възможна”. По време на форума, кметът на Община Димитровград Иво Димов, представители на Областната администрация в Хасково, НСОРБ, АСП, неправителствени организации и социални работници обсъдиха състоянието и проблемите в социалните услуги, свързани с извеждането на децата от институциите. Бяха представени добрите примери за предоставяне на услуги за деца в Община Димитровград.

„С кампанията „Мисията е възможна“ Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се присъединява към усилията за подобряване на условията за работа на социалните работници и изграждане на позитивно отношение към децата и младежите от социалните услуги“, казва Зорница Русинова.

Кръглата маса е част от традиционните Дни на социалните услуги, които всяка година се организират от Община Димитровград. Инициативата се провежда за пета поредна година, като тазгодишното издание е под наслов „Щастливо детство за всяко дете“. Зам.-министър Зорница Русинова и кметът на Община Димитровград Иво Димов посетиха Дневния център за деца с увреждания, където бе открита нова спортна площадка. След това заедно с децата изработваха Великденска украса.

Програмата на Дните на социалните услуги включва хепънинг на открито, театър от незрящи актьори и пикник за хора в неравностойно положение. Вторият ден, 23 април, започва с концертна програма с участието на Акустично Джаз Трио – Димитровград със солист Мария Арнаудова, деца от детска градина, членове на клуб на хората от третата възраст, както и потребители от социални услуги. След това е организирана работилница за украса и боядисване на великденски деца, като домакини ще бъдат децата от приключенски клуб „Знакът на българина”, които ще запознаят присъстващите с традициите и техниките за украса и боядисване на великденски яйца.

„Мисията е възможна“ е национална кампания на Министерството на труда и социалната политика чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, целяща промяна на негативните обществени нагласи спрямо децата от социалните услуги. Повече за „Мисията е възможна” като кампания и дейности можете да прочетете на http://esf.bg/misiata.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.