Земеделският народен съюз подкрепи евролистата на ВМРО с водач Джамбазки

https://www.24chasa.bg/novini/article/7417119 www.24chasa.bg
Ангел Джамбазки СНИМКА: Архив

ВМРО-БНД и Земеделският народен съюз подписаха споразумение за подкрепа на листата с водач Ангел Джамбазки. Предстои ВМРО да подпише такива меморандуми и с други политически формации, предава БТА.

Настоящият евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки посочи, че са партньори със ЗНС и в сегашния мандат на Европейския парламент. Той очаква на предстоящите избори да спечелят поне един мандат в ЕП, а с оглед на "калната битка" между останалите политически сили, не била малка вероятността да осъществят два мандата от преразпределението на гласовете.

Председателят на ЗНС Румен Йончев коментира, че вече са избирали Ангел Джамбазки в ЕП и отчитат един успешно изпълнен мандат. Той посочи, че в листата на ВМРО са включени и представители на ЗНС - Райна Дончева, която е член на Изпълнителния съвет на партията, и Вергил Кацов - дългогодишен общински съветник в Дупница.

По повод замесването на името на лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в имотния скандал, от партията коментираха, че това е опит за оклеветяване. Всъщност т.нар. "Апартаментгейт" в този случай е манипулация и лъжа и това ще бъде доказано с документи, каза Ангел Джамбазки. Той дори допусна, че председателят на ВМРО и представителите на партията ще искат извинение от хората, които са се опитали да го очернят.

Целта е ВМРО, целта е кампанията и целта е българските граждани да бъдат убедени, че всички са еднакви, че всички са в тресавището и се замерят с кал, коментира Искрен Веселинов. Той беше категоричен, че ВМРО не е в тресавището и това не трябва да попречи на кампанията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.