Стартъп е първата фирма с ваучер за излизане на борсата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7417120 www.24chasa.bg
До края на програмата се очаква от ваучерите да се възползват поне 30 български компании, обясни изпълнителният директор на агенцията за малки и средни предприятия Бойко Таков (в средата).

Български производител на биометрични технологии е първата компания, одобрена по схемата за финансова подкрепа за излизане на Българската фондова борса. Ваучерът на стойност 50 хил. лв. бе връчен на изпълнителния директор на “Биодит” Юлиан Софрониев от шефа на агенцията за малки и средни предприятия Бойко Таков.

Компанията е и първият български стартъп изобщо, който излиза на фондовата борса, като в момента очаква одобрение на проспекта от Комисията за финансов надзор и възнамерява да направи първичното публично предлагане на акции през май. Инвестиционен посредник ще е “Карол” АД.

“В период от 9 месеца “Биодит” АД трябва да набере на борсата или чрез букбилдинг капитал от 500 000 лева. Тогава ще бъде изплатен и ваучерът”, обясни след връчването му Софрониев.

“Процедурата по одобрение на кандидатите е изключително бърза”, отбеляза изпълнителният директор на агенцията Бойко Таков. “Може би в рамките на две седмици се случиха нещата за първия бенефициент. Очаква се до края на програмата от ваучери да се възползват поне 30 български компании, които да привлекат над 15 000 000 лева”, каза той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи