Бисер Петков награди за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете

https://www.24chasa.bg/novini/article/7417529 www.24chasa.bg
Бисер Петков СНИМКА: Архив

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди за постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете, съобщи пресцентърът на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/.

Церемонията се организира за втора поредна година като целта е да се обърне внимание на значимите постижения на политиката по равнопоставеност на половете.

"Наградата е не само морална и символ на престиж, но и стимул за институциите и организациите да подобрят своето управление", е заявил министър Петков, цитиран от пресцентъра на социалното министерство. Министър Петков е изразил намерение за превръщането на събитието в традиция.

Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет номинира представители в три категории. Отличителен знак получиха Областна администрация Варна в категорията за държавни институции и Кремио ЕАД в категорията за стопански и нестопански организации. Награда в категория "Обществени организации и институции" спечели "Общественият женски парламент - 21-ви век" към КНСБ.