Валентин Трашлиев: Жалбите по отчуждавания бавят целия процес на строителството, отнасяме го ние строителите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7418979 www.24chasa.bg
Валентин Трашлиев

"Отчуждителните производства продължават години. Това, което се случва в парламента е доста обнадеждаващо. Дано да се реалзира успешно, много бързо. Това се отразява на целия останал процес. И най-много го отнасяме ние строителите. Купонът тече, сроковете минават, а ние трябва да свършим работата", добави той.

Така Валентин Трашлиев, главен изпълнителен директор на „Евроалианс” повдигна въпроса за законовите промени относно отчуждителните процедури по време на дискусията за магистрала “Хемус”, организирана от “24 часа” и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която се проведе днес в Ловеч. 

Той припомни, че на предишния форум коментира остро въпроса относно жалбите по отчуждителните процеси и приветства промените в Закона за държавната собственост, които наскоро бяха внесени в парламента.

"Впечатлен съм от огромната задача,която предстои да се направи през следващите няколко години - до 2024 г. Не бих желал да бъда в кожата на господин Беличев. Работата е огромна", коментира Трашлиев.

Той обясни, че компанията му не е активен строител по "Хемус", но силно се надява, че ще може да бъдат полезни в дейностите.

"Ние сме специалисти в тунелното строителство - една от най-старите компани в България. Компанията ни съществува от над 30 години сме изградили над 120 км тунели. За съжаление преди всичко - в чужбина. Вероятно сме взели участие в много проблемни места в свлачищните райони в България - от всички 7000 регистрирани свлачища в България и повече от 800 активни, ние сме работили по почти всички", обясни той.

"Много често необходимостите принуждават нас, хората да изпълняваме нужното. За мен магистралата от София до Варна, през Северна България, тотално закъсняла, затова нямаме право да се бавим за каквото и да е. Аз съм в търновския регион и на моята възраст винаги съм се питал дали ще мина по магистрала, за да се прибера в моето село, което е около Елена. Сега вече виждам надеждата, че ще ходя за два часа и нещо", разказа Трашлиев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,