Петя Аврамова: Договорът за новия корпус на УНСС е сключен през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7420893 www.24chasa.bg
Петя Аврамова СНИМКА: Пресцентър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за национално и световно стопанство е сключен през 2016 г. и към момента сградата е изградена на груб строеж. Има спиране на изпълнението на строителството - с акт 10. Финансовата корекция, която е направена от Управляващия орган е в размер на 10 процента, и това от общата стойност на договора е около 450 000 лева, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, след като заедно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на образованието - Владислав Горанов и Красимир Вълчев, разгледаха строителството на новия корпус на УНСС, предаде БТА.

Новият учебен корпус на УНСС е предвидено да се изгради с 4,5 милиона лева от ОП "Региони в растеж" и със съфинсиране от 7,5 милиона лева от Министерството на финансите чрез Министерството на образованието и науката - по 2,5 милиона лева са били предвидени за 2017, 2018 и 2019 г.

Всички нарушения, които ги е имало при изпълнението на целия инвестиционен процес, се следят стриктно и се налагат финансови корекции, заяви министър Аврамова.

До момента договорът се изпълнява, съгласно условията, при които е сключен и 4,5 милиона лева от общата стойност на договора, който е за 11 милиона лева, са предоставени от ЕС, а останалата част е националния бюджет, обясни заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Тя добави, че е изграден корпусът на центъра, до груб строеж - до акт 14, предстои да бъдат изпълнени и оставащите дейности, за да се приключи успешно проектът. Той трябва да бъде финално разплатен - и със средствата от ЕС, и със средствата от националния бюджет, каза Николова.

Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други дейности, то те са изцяло негово решение, заяви министър Аврамова, попита дали средствата ще стигнат за изпълнението на проекта за учебния център на УНСС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните

Спортната визия е в душата на Александра Петканова, видя "България Днес". Моделката и интернет звезда се разщъка из центъра на столицата с бели кецове. Макар да беше сама, тя не спираше да говори - по телефона си Александра редеше една след друга задачите си за