До 30 април българите в чужбина могат да подават заявление за гласуване

https://www.24chasa.bg/novini/article/7421309 www.24chasa.bg
Александър Андреев Снимка: Румяна Тонева (Архив)

Заявление за гласуване в чужбина за европейските избори на 26 май ще може да се подава до 30 април. Това заяви днес пред журналисти говорителят на ЦИК Александър Андреев.

318 ще са общо участниците в тазгодишните избори. За миналата година те са били 313, обясни още Андреев. И припомни, че вчера официално бе изтеглен жребият за номерата, под които ще се явят партиите, коалициите и независимите участници в бюлетината.

Досега общо 20 жалби и пет сигнала са постъпили в ЦИК. Един от сигналите пък е бил свързан със злоупотреба с лични данни. Той обаче е препратен към Комисията за защита на личните данни, допълни Андреев.

Машинно гласуване пък ще има във всички райони на страната. Секциите вече са определени с решение на ЦИК, което ще бъде публикувано на сайта на комисията в 140 стр. Срокът за доставка на машините в България е до 10 май, а за инсталирането на софтуерите - от 11 до 15 май. Крайният срок за доставката им в секциите е 25 май.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да спасиш живот или да си пазиш колата от петна

    Пред възможно най-идиотската дилема са били изправени трима шофьори на таксита: да спасят живота на едно 16-годишно момче или да си опазят колата чиста, без петна от кървящото дете. И тримата избрали да си затворят очите, да си заключат човещината (ако я имат въобще) да се приберат вкъщи и да заспят спокойно.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.