"Булгартрансгаз" започна процедура за изграждане на две компресорни станции

https://www.24chasa.bg/novini/article/7421532 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

"Булгартрансгаз" ЕАД обяви днес открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки за на изграждане на компресорни станции "Расово" и "Нова Провадия", съобщиха от дружеството. Станциите ще са част от разширението на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница.

Основните дейности, включени в обществената поръчка, предвиждат изработване на инвестиционен проект, доставка на материали и оборудване и строително-монтажно работи, допълниха от "Булгартрансгаз".

За КС "Расово" ще бъдат инсталирани три газотурбокомпресорни агрегати (ГТКА) в конфигурация две работещи ГТКА и един резервен ГТКА с номинална мощност 12 MW всеки. За КС "Нова Провадия" се предвиждат 4 ГТКА в конфигурация 3 работещи ГТКА и един резервен ГТКА с номинална мощност 10 MW всеки. За да бъдат свързани новите компресорни станции с газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД ще бъдат проектирани и изградени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединяването им към мрежите на техническата инфраструктура - проектиране и изграждане на пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и др., уточниха от "Булгартрансгаз".

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351 635 657.46 лева без ДДС, се посочват в съобщението.

Срокът за подаване на оферти за участие в откритата процедура е до 10 юни 2019 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.