Стефан Данаилов изпрати Виолета Гиндева от голямата сцена на Народния театър (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7426857 www.24chasa.bg
Актрисата Елена Петрова Снимки: Йордан Симеонов

Голямата актриса си отиде на 72 години точно на имения си ден - Цветница, след кратко боледуване

В деня, в който се прощаваме с нея, беше насрочена репетиция на пиесата "Актрисата", в която Стефан Данаилов си партнира с Аня Пенчева.

Точно в 11 часа, когато започна поклонението, репетицията спря и актьорите сведоха глави, за да почетат паметта й. Репетицията не започна отново до края на поклонението, което беше до 12:30 часа.

Съболезнования приемаха близките на Виолета Гиндева - дъщеря й, синът й, брат й и внучките й.

"Красивото момиче на бългаското кино си отиде ", с тъга каза директорът на театъра Мариус Донкин.

С нея се прости и Георги Мамалев, на когото тя е кумувала.

Изпратиха я още професор Надежда Сейкова, актрисите Жоржета Чакърова, Емилия Радева, Параскева Джукелова, Елена Петрова, Милена Атанасова, актьорите Иван Налбантов и Николай Сотиров, композиторът Хагашот Агасян. Получени бяха съболезнователни адреси от президентството от много театри и от Пазарджик, чийто почетен гражданин Виолета Гиндева бе.

С нея се сбогува и колежката й голямата актриса Мария Стефанова, която подчерта, че благодарение на директора на театъра хората от по-възрастното поколение са имали щастието отново да се върнат на сцената.

"Тя бе всеотдайна и предана на театъра. Влязохме в театъра млади, силни, здрави, прави. Театърът я изпрати. Отлетя", каза още Мария Стефанова.