Няма данни за съществени проблеми в подготовката на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7427239 www.24chasa.bg
Томислав Дончев Снимка: Архив

Нямам данни за някакви съществени проблеми в подготовката на изборите, заяви пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.

Като заместник министър-председател Дончев отговаря за провеждането на изборите за Европейски парламент, насрочени за 26 май. Той уточни обаче, че основен ангажимент за подготовката и провеждането им все пак има Централната избирателна комисия (ЦИК), за което тя ще получи пълното съдействие на държавните институции, в това число и Министерски съвет, информира БГНЕС.

„ЦИК, с наше съдействие, полага всички усилия да има машинно гласуване, както пише в Кодекса“, допълни още Дончев. С последните промени в Изборния кодекс депутатите решиха, на предстоящите европейски избори да се гласува машинно в минимум 3 хил. изборни секции, а на местните избори наесен – в минимум 6 хил. След това страната ни трябва да поеме по пътя на въвеждането на пълно машинно гласуване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в