Няма данни за съществени проблеми в подготовката на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7427239 www.24chasa.bg
Томислав Дончев Снимка: Архив

Нямам данни за някакви съществени проблеми в подготовката на изборите, заяви пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.

Като заместник министър-председател Дончев отговаря за провеждането на изборите за Европейски парламент, насрочени за 26 май. Той уточни обаче, че основен ангажимент за подготовката и провеждането им все пак има Централната избирателна комисия (ЦИК), за което тя ще получи пълното съдействие на държавните институции, в това число и Министерски съвет, информира БГНЕС.

„ЦИК, с наше съдействие, полага всички усилия да има машинно гласуване, както пише в Кодекса“, допълни още Дончев. С последните промени в Изборния кодекс депутатите решиха, на предстоящите европейски избори да се гласува машинно в минимум 3 хил. изборни секции, а на местните избори наесен – в минимум 6 хил. След това страната ни трябва да поеме по пътя на въвеждането на пълно машинно гласуване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И шоколадът е наркотик

    И шоколадът е наркотик

    Проучване на “Активни потребители” в България показва, че от 27 популярни марки шоколад у нас само две отговарят на европейското изискване поне 35% от съдържанието да е какаова маса - масло и какао на прах. Това се отнася до най-популярните марки, които масово се правят със заместител на какаовото масло и с много захар, за да са по-пристрастяващи
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока