Няма данни за съществени проблеми в подготовката на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7427239 www.24chasa.bg
Томислав Дончев Снимка: Архив

Нямам данни за някакви съществени проблеми в подготовката на изборите, заяви пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.

Като заместник министър-председател Дончев отговаря за провеждането на изборите за Европейски парламент, насрочени за 26 май. Той уточни обаче, че основен ангажимент за подготовката и провеждането им все пак има Централната избирателна комисия (ЦИК), за което тя ще получи пълното съдействие на държавните институции, в това число и Министерски съвет, информира БГНЕС.

„ЦИК, с наше съдействие, полага всички усилия да има машинно гласуване, както пише в Кодекса“, допълни още Дончев. С последните промени в Изборния кодекс депутатите решиха, на предстоящите европейски избори да се гласува машинно в минимум 3 хил. изборни секции, а на местните избори наесен – в минимум 6 хил. След това страната ни трябва да поеме по пътя на въвеждането на пълно машинно гласуване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кабинетите на медсестрите - плюс за болния

    Две главни ползи ще има, ако акушерки и медицински сестри имат право да разкриват самостоятелни кабинети. Първата и най-важната е за пациентите. Подобна стъпка със сигурност ще облекчи натоварването на общопрактикуващите лекари и ще стопи опашките пред тях за дребни манипулации или за проследяване на бременност.