Министър Кралев със съблезнователен адрес по повод кончината на Динко Дерменджиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7429456 www.24chasa.bg
Красен Кралев Снимка: Архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изказа съболезнования по повод кончината на легендата на българския футбол и "Ботев" (Пловдив) Динко Дерменджиев. 

Ето какво пише в съболезнователния адрес:

ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на Динко Дерменджиев.

Позволете ми в този тежък момент да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования.

Отиде си един футболист, легенда на „Ботев“ Пловдив и българския футбол, който през цялата си кариера работи с огромна енергия за развитието на спорта в нашата страна. Родните почитатели на най-популярната игра още помнят класните му изяви на терена с екипите на „Ботев“ и националния отбор. Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три световни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Дълги години бе и рекордьор по мачове в "А" група със своите 447, като всичките са с екипа на един отбор. Какъв по-голям пример за вярност!

След края на активната си кариера Динко Дерменджиев остана близо до любимата игра и като треньор работеше със същата страст и енергия за своите клубове.

Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейство на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнина.

Поклон пред светлата му памет!