Лошо време бави с половин година ремонта на Западния парк, ще е готов за изборите наесен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7431854 www.24chasa.bg
Ремонтът на Западния парк в София трябва да приключи до 18 октомври. СНИМКА: ГЕО КАЛЕВ

Лоши метеорологични условия, снегове, дъждове и ниски температури са причина за забавянето на ремонта на Западния парк в София. Крайният срок за завършването на основната реконструкция на 500 дка площ вече е 18 октомври, съобщи зам.-кметът на София по екология Йоана Христова.

Ремонтът започна миналата пролет и трябваше да приключи за 1 година. Той струва близо 11 млн. лв. и се прави със средства от Оперативна програма “Региони в растеж”.

“В договора има клауза, според която при неблагоприятни метеорологични условия срокът се удължава. Направена е справка с НИМХ и забавянето е потвърдено и от надзорната фирма. Санкцията за всеки ден забавяне е 42 хил. лв., а за некачествено изпълнение - до 1,6 млн. Надявам се, че времето ще позволи да се работи и строителите ще се мобилизират, за да спазят срока”, уточни Христова.

В парка вече е изградена изцяло подземната инфраструктура - 4 км канализация, 2 км водопровод и тръбна мрежа. Работи се по езерото с алпинеума, сухия фонтан и зеленото училище. В следващите дни започва монтирането на ново осветление, детска площадка и работа по цветната изложба. Ще се постави и видеонаблюдение. Пейките в зависимост от вида и размера струват между 200 и 700 лв.

След сигнали на граждани за необезопасени изкопи от общината са издали предписания на строителя да предприеме нужните мерки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от