Мария Габриел: Любимец може да стане център на иновативното земеделие

https://www.24chasa.bg/novini/article/7432721 www.24chasa.bg
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите Мария Габриел се срещна днес с кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов. Снимки ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите Мария Габриел се срещна днес с кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов. „Любимец е община, която активно работи по европейските програми и инвестира в младите хора", с тези думи градоначалникът Анастасов представи на Мария Габриел част от проектите, които се изпълняват тук през последните години, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Основният поминък за хората тук остава земеделието. Затова аз смятам, че производителите от района трябва да се възползват от Програмата за иновации в земеделието. През следващия 7 годишен бюджет на ЕС по нея ще бъдат отпуснати 160 милиона евро, съобщи Мария Габриел. Тя подчерта, че иновациите и технологиите са бъдещето на земеделието. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС съобщи, че Любимец е много подходящо място за изграждане на иновационен земеделски хъб. "Това ще е възможност за града и областта да предоставян шанс на производителите да предлагат продукцията си, но и да се обучават в модерно земеделие и иновативни технологии" , подчерта Мария Габриел.

Тя увери Анастас Анастасов в готовността си да съдейства на Любимец за изграждане на земеделски хъб тук. Благодарение на добрата ни работа с Правителството успяхме да реализираме един изключително важен за Любимец и цяла Югоизточна България проект: ремонт и обзавеждане на Специализираната болница за лечение и рехабилитация, съобщи кметът на Любимец. С две постановления на МС през 2018 година на обща стойност 510 хиляди лева окончателно беше реновирано отделението, където вече се лекуват деца, страдащи от детска церебрална парализа, а болницата ни придоби истински европейски вид и стана конкурентна на най-реномираните лечебни заведения в България, подчерта той по време на посещението в лечебното заведение.

Всичко, което трябва да знаете за:

Другият важен проект, по който община Любимец работи, е ремонт на сграда на бивш Младежки дом в гр. Любимец. Този обект все още е в процес на обновяване, а за неговото доизграждане Правителството на Бойко Борисов отпусна 140 000 лв., уточни кметът.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Потърсете ме да ви оправя футбола, каза голмайсторът преди почти 10 години Димитър Бербатов може да замени Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз. Бившият голмайстор на националния отбор и на "Манчестър Юнайтед" е с най-големи шансове да поеме управлението на футбола ни, научи "България Днес" от свои източници.

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален