Премиум премиера

https://www.24chasa.bg/novini/article/7439051 www.24chasa.bg

Нов трактор съчетава функционалността и комфорта на голяма машина в компактен размер

0 STEYR Expert CVT предлага S-Control CVT трансмисия, двигател Stage V с HI-eSCR2, високоефективна CLSS хидравлична помпа 110 л/мин, окачване на предния мост, както и просторна окачена кабина

Специално за в."Български фермер", Заалфелден, Австрия 

Новият STEYR Expert CVT бе току-що представен по време на среща на дилърите в Заалфелден близо до Залцбург. Впечатляващата обстановка беше избрана с прекрасната си гледка към високите върхове, за да подчертае новата гама трактори в подходящата среда за първото си публично представяне.

С познатия STEYR облик Expert CVT е насочен към клиенти, които се нуждаят от премиум трактор с компактни размери и превъзходен комфорт: S-Control CVT трансмисия, двигател Stage V с HI-eSCR2, високоефективна CLSS хидравлична помпа 110 л/мин, окачване на предния мост, както и просторна окачена кабина, са някои от убедителните характеристики на новия трактор.

"Този трактор е един от нашите отговори на развиващите се изисквания на нашите клиенти, тъй като Expert CVT сега прави CVT технологията достъпна в сегмента от 100 к.с. И тъй като нашите дилъри често представляват нашите очи и уши към клиентите, за нас беше удоволствие да стартираме STEYR Expert CVT на тази важна среща на дилърите", подчертава Кристиан Хубер, вицепрезидент на Global Tractor Product Management.

Двигатели, отговарящи на етап V

Четирите модела на STEYR Expert CVT ще се предлагат с 4.5-литрови NEF двигатели от FPT Industrial.

Тракторът ще се предлага с номинална мощност от 100 к.с. (4100 Expert CVT), 110 к.с. (4110 Expert CVT), 4120 к.с. (4210 Expert CVT) и 4130 к.с. (4130 Expert CVT). Благодарение на 4-цилиндровия NEF 4,5-литров двигател, отговарящ на изискванията на Stage V, всички четири модела предлагат максимална мощност от +10 к.с. Системата за последващо третиране (ATS) е проектирана да се побeре удобно под капака на двигателя, като по този начин осигурява оптимална видимост за оператора. Всички компоненти на ATS се съдържат в един модул под капака. Тази конструкция позволява по-добра видимост напред.

"Името "Expert" за новата серия трактори STEYR е съзнателно избрано, за да подчертае перфектния баланс между компактния дизайн и най-добрия комфорт в класа", казва Дейвид Шимпелсбергер, продуктов маркетинг мениджър Европа. Той добавя: "Този нов трактор предлага експертни възможности за увеличаване на маневреността при пасищни дейности, обработване на площи и транспорт, както и за всички видове общинско подържане."

Компактен размер, комфорт на трансмисията S-Control CVT

CVT трансмисията с два диапазона, изцяло собствена разработка, е ядрото на новия модел Expert CVT. Тази трансмисия предлага плавно ускорение от покой до максимална скорост от 40 км/ч, което може да бъде постигнато с еко-функция при намалени обороти на двигателя, като по този начин позволява забележителна икономия на гориво. Работейки с технологията с двоен съединител (DCT) за оптимална работа, трансмисията CVT предлага и Active Hold Control като стандартна функция за лесно потегляне и спиране дори по наклонени пътища и полета.

Също така при тежък товар S-Control CVT трансмисията с S-TRONIC управление на двигател-трансмисия бързо намира оптималното предавателно отношение за постоянна мощност и максимален въртящ момент. Новият електронен контролер, който управлява цялата CVT трансмисия, не само осигурява по-бързи промени на скоростта, но и по-висока ефективност на двигателя при всички скорости. Този принцип гарантира, че мощността на двигателя се използва максимално и най-ефективно, като същевременно се намаляват общите експлоатационни разходи.

Комфорт, маневреност и производителност

Голямата и просторна кабина се предлага с конструкция от четири колони, за да предложи най-добрата среда за оператора в този клас. Отличната видимост в кабината и окачването на кабината и предният мост са някои от приятните екстри на този изключително комфортен трактор. Цялостното оформление на управлението и потребителският интерфейс позволяват на операторите бързо да свикнат с Expert CVT и да постигнат висока работна ефективност.

Тъй като STEYR Expert CVT е умишлено проектиран за честа и ефективна работа със силоотводния вал, този трактор е особено подходящ за операции като косене и балиране, лека почвена обработка, подготовка на почвата и транспорт. С опцията подготовка за челен товарач, STEYR Expert CVT също така убедително изпълнява товаро-разтоварните операции във фермата.

Като стандарт новата серия трактори Expert CVT ще бъде оборудвана с високопроизводителна хидравлична система от затворен кръг с компенсиран поток, която осигурява дебит на масло от 110 л/мин. Заедно с хидравличната система Closed-Centre Load Sensing, механизаторите ще имат на разположение бърза и мощна реакция при всякакви хидравлични нужди, независимо дали са предна или задна навесна система или челен товарач.

С опциите за предна навесна система и преден ВОМ, STEYR Expert CVT е изключително мултифункционален. Тези опции са напълно интегрирани в конструкцията на трактора, като така е постигнат изчистен вид, лесно опериране и отлична видимост за оператора. Тракторът може да бъде оборудван и с предни хидравлични изводи.

За повече информация екипът на фирма Статев ви кани на щанда си на БАТА АГРО от 14 до 17 май в Стара Загора.