България чака становище от Брюксел за такса смет

https://www.24chasa.bg/novini/article/7439672 www.24chasa.bg
Принципът “замърсителят плаща” трябва да влезе в сила у нас през 2022 г.

България чака становище от Брюксел за такса смет. Това става ясно от отговор на Европейската комисия до Българската стопанска камара за подадена жалба. В нея камарата сигнализира ЕК, че в България не се прилага принципът “замърсителят плаща”.

“Европейската комисия е възложила проучване за прилагането на принципа “замърсителят плаща” във всички държави - членки на Европейския съюз”, посочват от ЕК и допълват, че проучването е завършено и резултатите са в процес на обработка и преценка.

“Според информацията, с която комисията разполага, последните изменения в Закона за местните данъци и такси осигуряват подходяща методология за изчисляване на таксата за битови отпадъци”, посочват от ЕК и допълват: “За съжаление, националните власти решиха още повече да отложат влизането в сила на съответните разпоредби - до 2022 г.”

Комисията е решила да прекрати разследването по жалбата на Българската стопанска камара.

В отговора се посочва, че ако е необходимо комисията ще предприеме действия срещу България по своя инициатива.

В отговора на ЕК става ясно, че комисията е категорична, че няма да се колебае да предприеме действия срещу държавите членки, в които националното законодателство или практика не е в съответствие с принципа. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,