Фирми на Цветан Василев плащали лихви с кредити от КТБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7442039 www.24chasa.bg
Бисер Лазов - свидетел по делото КТБ

Фирми кредитополучатели от КТБ на Цветан Василев плащали лихви и главници пак с пари от банката, отпуснати кати нови кредити. Това заяви пред спецсъда Бисер Лазов - основен свидетел по делото за присвояване на над 2,7 млрд. лева от КТБ срещу Цветан Василев и други 17 души.

Това ставало, защото фирмите нямали каквито и да е собствени средства за обслужване на отпуснатите им по-рано кредити. “По този начин се създава невярна представа, че кредитите на тези по същество “кухи” фирми са редовни (плащанията по задължения за лихви и главници са в срок - бел. авт.), както и че произходът на средствата за погасяването на задълженията е с произход от стопанска дейност”, обясни Лазов.

Бившата дясна ръка на Василев си спомни още, че по време на полет с личния самолет на Василев до Париж банкерът му споделил, че капиталът на банката трябвало да се увеличи с 5,5 млн. лв., за да се увеличи и кредитоспособността на КТБ.

“Вижте го Лазов с неговата кахърна физиономия и с гадните му лайняни неща, не искам да го виждам”, обръщал се понякога към него банкерът, когато разбирал, че едноличните му решения били неуспешни. Разпитът на Лазов по мегаделото продължава през юни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лошите резултати на "Марибор" от началото на сезона са вследствие на промените, настъпили в клуба през лятото, пише в официална позиция на ръководството. Шампионът на Словения е съперник на "Лудогорец" в решаващите два мача за влизане в групите на Лига Европа. "Съставът е много променен и негативните резултати са нормални след само с няколко

Произведения на Станислав Трифонов-Насимо красят фасади по целия свят Знаете ли какво е общото между дядо Добри, Вазов, Левски, Ботев, Вапцаров? Освен че са бележити и незабравими българи, всички те оживяват в наши дни от страхотния талант на един художник, майстор на графитите - Станислав Трифонов-Насимо.

Обикалям земното кълбо, но инцидент ме върна у нас, няма да се откажа КОЯ Е ТЯ Виолета Иванова е на 43 години, омъжена, майка на две деца. Дипломиран психолог е по професия, но... бензин в кръвта. На 24 април т.г. смелата мотористка реши да обиколи Земята на две гуми. Предстоящата й обиколка привлича вниманието и на най- голямото списание във