Силва Зурлева - най-дългогодишният и емоционален шеф на Нова тв, си тръгна от медията (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7442041 www.24chasa.bg
Силва Зурлева

“При нас има само един кръг на влияние и той се нарича Нова тв.” С тези думи на огромна лоялност към медията Силва Зурлева беше част от висшия ѝ мениджмънт 20 години.

Най-дългогодишният и емоционален шеф на Нова тв напуска медийната група, съобщиха вчера от “Нова Броудкастинг груп”.

Професионалната ѝ биография е свързана предимно с телевизията, която става национална през 2003 г. именно благодарение на усилията и благородната амбиция на Зурлева. Тя е в ръководството на медията от 1999 година, като е добрият виновник не само за създаването на множество иновативни формати и предавания, но и за привличането и задържането на едни от най-качествените журналисти в Нова тв.

С официално писмо до медиите мениджмънтът на “Нова Броудкастинг груп” благодари на Зурлева за всеотдайната ѝ работа и огромния принос за компанията през годините.

Освен член на Борда на директорите, от 2017 г. Зурлева отговаря за новините и актуалните предавания на медийната група. “Моята задача е т.нар. контрол на новините - което не е на практика контрол, а търсене на баланс между новините от политикосоциален, икономически и всякакъв характер. В този смисъл моята най-голяма надежда и мечта е да има повече добри новини”, казва тя, когато поема новите си отговорности. Факт е, че тя ръководи екипа справедливо и рационално, но винаги и с доза идеализъм.