Окончателно! Частници ще издават кадастрални скици (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7442336 www.24chasa.bg
Регионалният министър Петя Аврамова

Частници ще могат да издават кадастрални скици. Това решиха депутатите с окончателно приети промени в Закона за кадастъра и имотния регистър. Досега издаването се извършваше само от агенцията по кадастъра.

Текстовете предвиждат частниците да премиват курс за поддържане и повишаване на професионалната си квалификация на всеки 2 години. Курсовете ще бъдат по одобрена от агенцията програма и ще се провеждат в университети, предлагащи специалности “Архитектура, строителство и геодезия”, както и от неправителствени професионални организации или лица с квалификация в тези области. Лицата с правоспособност ще получат отдалечен достъп до информационната система на кадастъра.

Целта на промените е да намали чакането пред службите по геодезия.

В текстовете е разписано законът да влезе в сила 3 месеца след обнародването му. Дотогава регионалният министър Петя Аврамова трябва да приведе подзаконовите нормативни актове в съответствие с промените.

ПЕТЯ АВРАМОВА

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан