БНР с нов шеф на 28 юни, БНТ - на 5 юли

https://www.24chasa.bg/novini/article/7444338 www.24chasa.bg
Александър Велев

Българското национално радио ще има нов генерален директор на 28 юни, а Българската национална телевизия - на 5 юли.

Съветът за електронни медии обяви на 9 май конкурсите за избор на ръководители в обществените медии.

Мандатът на Александър Велев в БНР изтича на 29 май, а преди две седмици мандатът на Константин Каменаров в БНТ бе предсрочно прекратен година по-рано и телевизията временно се ръководи от Емил Кошлуков.

Кандидатите за шеф на БНР подават документи до 27 май, а изслушванията на одобрените ще са на 26 и 27 юни.

До 3 юни СЕМ ще приема документите на кандидатите да ръководят телевизията. Тяхното изслушване ще е на 3 и 4 юли.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.