Фризьорката Милена застреляна с незаконно оръжие в главата, преди това била вързана и бита

https://www.24chasa.bg/novini/article/7447633 www.24chasa.bg
Милена Шишкова е била застреляна с 2 куршума в главата.

Поне месец Стоян Зайков дебнел жертвата

Поне в продължение на месец Стоян Зайков-Чане е следял бившата си приятелка Милена Шишкова, преди да я убие в дома ѝ в Костенец, искал е да бъде пак негова жена. Това гласи една от версиите на разследването за убийството на 38-годишната фризьорка от Костенец, за което полицията съобщи в петък.

Наскоро Милена се е оплаквала на сестра си Славяна, че виждала следи от обувки в банята.

Двамата със Стоян се събирали и разделяли често в последните 2 години.

Последният

разрив в

отношенията им

настъпил преди

около 2 месеца

“Не го искам, потиска ме”, казала фризьорката на сестра си.

Славяна сподели, че преди дни Милена ѝ доверила, че изпитва страх от бившия си. Въпреки това обаче не е подавала жалби в полицията или прокуратурата.

Милена и Стоян имали и общ бизнес – въртели погребална агенция. 43-годишният рецидивист взел сина им Стивън и отишъл да живее с него в дядовата си къща. Именно 14-годишният ученик е последният, който видял Зайков.

“Излизам и ще се върна”, казал Стоян на сина си в четвъртък около 20 часа.

Предполага се, че тогава Зайков направо е тръгнал към дома на Милена. Тъй като тя сменила ключалката, мъжът

влязъл в

къщата, след

като разбил

прозорец с

отвертка

Двамата се скарали, тъй като Чане ревнувал и твърдял, че Шишкова му изневерява и го прави за смях пред целия град, обясниха разследващи.

“Не е имала друг мъж. От сутрин до вечер работеше в салона, изкарваше много пари. Тя беше прочута фризьорка, при нея идваха да се подстригват и хора от околните села”, разказа през сълзи сестра ѝ Славяна.

Милена е била пребита в коридора на къщата си, по стените имало множество пръски кръв. След това Зайков вързал ръцете на жертвата и я прострелял 2 пъти в главата с куршуми 22-и калибър.

43-годишният рецидивист няма законно оръжие. Смята се, че е преправил въздушната си пушка. Тя не е открита в дома му, а и съседи казали, че чули 2 изстрела като от пневматично оръжие.

След убийството Стоян

изнесъл трупа на

Милена на 15-ина

метра пред

дома ѝ на

ул. “Рила” 63

и го захвърлил. Оттогава следите му се губят, а МВР го издирва.

Тялото на жената било открито в петък сутринта. Тогава Стивън се събудил и видял, че баща му го няма вкъщи. Отишъл до дома на майка си, за да ѝ каже, че Стоян е изчезнал, но попаднал на кръв в коридора и се свързал с леля си Славяна, която живеела с майка си в близкия град Момин проход.

Сестрата на Милена подала сигнал в полицията, а криминалисти открили тялото. До него имало

бутилка с

боеприпаси

“Много симпатична, приятна жена, макар че е от ромски произход”, каза съседка на Милена. Добави, че в къщата си на улица “Рила” 63 фризьорката от известно време живеела сама. Скоро комшиите не били виждали бившия ѝ мъж да влиза.

Веднага след като се разбрало за кръвопролитието, Стоян бил обявен за издирване, полицаи завардили и входовете на града. 2 дни вече го търсят униформени, барети, дрон. Вдигнаха и хеликоптер.

Двама души съобщили в полицията, че видели Зайков. Единият посочил като място, на което го забелязал, гората до Костенец, а другият - до Елешница. Търсенето там не дало резултат.

“Затруднени сме, тъй като в последната година той не е ползвал мобилен телефон и не можем да видим местата, на които е ходил”, обясниха от МВР. Оттам посочиха, че проверяват периметър от 14 километра около Костенец.

Приоритетен

район бе около

Горна Василица,

където мъжът

имал

наследствен

имот

“Не е лош човек, постоянно вървеше със сина си Стивънчо”, описа издирвания жена от Костенец. Нейни съграждани обаче са на мнение, че Стоян е брутален апаш, от когото е пропищял целият Костенец.

Други допускат, че 43-годишният мъж вече може да е сложил край на живота си. “Може и да се е обесил, казват, че е вземал въже”, обясни възрастна жена.

Зайков е с присъди за кражби и унищожаване на чуждо имущество. Лежал е няколко пъти в затвора. Едно от първите му престъпления също е от ревност. Преди години жена го отхвърлила, а той запалил стълбите пред дома ѝ.

Стоян Георгиев Зайков, на 43 г.

Заподозрян за умишлено убийство в Костенец на бившата си приятелка Милена Шишкова. Тялото ѝ е намерено близо до дома ѝ.

В неизвестност от 20 ч на 9 май.

Предполага се, че е въоръжен.

От 1 г. не ползва мобилен телефон.

Местните го описват като “брутален апаш, от когото е пропищял целият град”.

Осъждан е за кражби и унищожаване на чуждо имущество, лежал е в затвора преди 6-7 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко