5,2 млн. лв., поискани за мониторинг на въздуха в Бургас - отпада

https://www.24chasa.bg/novini/article/7448551 www.24chasa.bg

Бургас ще се откаже засега от сключване на договор за независимо замерване и анализ на въздуха заради твърде високи оферти.

По обществената поръчка, обявена след решение на общинския съвет от 27 нември м. г., са постъпили две оферти от софийски фирми - едната е за 5 256 000 лв. на "Орион Инвайърмент" ООД-София, а другата за 12 288 000 лв. на "Абексперт" ООД, при разчетени средства от бюджета в размер на 450 000 лв.

Заданието на общината е за мониторинг на 8 точки в града, но при това положение само за една по най-ниската оферта излиза 540 хил. лв, става ясно от писмо до местния парламент на зам.кмета по екология и евроинтеграция Руска Бояджиева.

За да се сключи договор с една от двете акредитирани раборатории, общината трябва да тегли заем, за който последната дума има общинския съвет. Тъй като мандатът му свършва след 5 месеца, той обаче няма право да даде разрешение за поемане на дългосрочен дълг след изтичане на 39 месеца от неговото избиране, обяснила Руска Бояджиева до председателя му Константин Луков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на покойния израелски президент и Нобелов лауреат за мир Шимон Перес Хеми представи книгата му "Няма място за малки мечти" в Националната библиотека в София. Хеми дойде в България специално за представянето на световния бестселър на баща си, който се издава на български от КК "Труд". "Баща ми казваше на всички деца да не слушат родителите и

Богаташко рали в центъра на София събра очите на минувачи, видя "България Днес". Братя Диневи с техните охранители, бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев с фамозния "Астън Мартин" и Крум Дончев с "Порше" бяха сред участниците в зрелищната надпревара, в която не липсваха и знойни моделки по секси облекло.

Не са много хората, които могат да познаят Васил Иванов-Лучано. Небезизвестният бивш министър на спорта видимо се е посъстарил и прегърбил, видя "България Днес". Макар и елегантно облечен и с кърпичка в джоба на сакото, някогашният министър не прилича на себе си. На 8 юни Лучано чукна 55 години.