2.5 години условна присъда за кмета на Септември, за укриване на данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/7449591 www.24chasa.bg

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 2 г. и шест месеца затвор – условно, кмета на община Септември Марин Рачев за укриване на данъци от продажбата на горива през периода 2005-2006г., в качеството му на едноличен търговец.

Присъдата е с 4-годишен изпитателен срок. Освен това Рачев трябва да възстанови на НАП сумата, заради която беше осъден, от над 118 хиляди лв., както и натрупаните лихви по тях. След произнасянето на съда Марин Рачев заяви пред журналисти, че ще обжалва присъдата, защото се счита за невинен. Прокурорът по делото Паун Савов не отговори еднозначно дали държавното обвинение ще обжалва наложеното на Рачев наказание и заяви, че ще обмисли това, след като се запознае с мотивите на съда за произнесената присъда. Решението на окръжния съд в Пазарджик може да се обжалва пред апелативния в Пловдив.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и