Отказаха предсрочна свобода за крадец с 10 присъди

https://www.24chasa.bg/novini/article/7449970 www.24chasa.bg

Крадец с 10 присъди поиска предсрочно освобождаване от затвора в Бобов дол, но съдът в Кюстендил отхвърли молбата му.

Смилен Ц. изтърпява зад решетките поредното си наказание от 3 г. и 8 месеца. На 13 юни 2016 г. той се покатерил на покрива на сграда в Благоевград, оттам се прехвърлил на открита тераса и стигнал до адвокатска кантора. Успял да отвори плъзгащия се прозорец и влязъл в помещението. Задигнал метална каса, в която имало пари, патрони, пистолет и документи. Криминалистите го разкрили, а съдът го осъди на ефективен затвор. Другата присъда, която изтърпява е за разбити врати на 8 кабинета на РЗИ-Благоевград.

42-годишният благоевградчанин е постъпил в затвора в Бобов дол през август 2016 г. и има да излежи още около 7 месеца.

Досега той нямал провинения в затвора, а е награждаван. Участвал в културно-масови и спортни мероприятия, признавал вината си за престъпленията, дори бил личен асистент на друг лишен от свобода, назначен бил като отговорник при пазаруването на лавката.

Въпреки доброто си поведение зад решетките съдът отказа да го пусне предсрочно, защото е с тежко криминално минало и трябва да доизлежи присъдата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-добрият ни лекоатлет в последните години Тихомир Иванов заведе гаджето на романтична почивка в Дубай. Скачачът и Елеонора Драгиева прекараха една незабравима седмица в емирството веднага след края на сезона. Двамата се настаниха в един от хотелите на самия бряг на Персийския залив на плажа Джумейра

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен