Д-р Иван Вутов е новият председател на Индустриален клъстер Средногорие

https://www.24chasa.bg/novini/article/7456262 www.24chasa.bg
Заместник-управителят на „Геотехмин” ООД д-р Иван Вутов пое председателството от главния изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България” АД Тим Курт (вляво)

Д-р Иван Вутов, замeстник-управител на „Геотехмин” ООД, беше избран на 9 май за председател на Управителния съвет на Сдружение Индустриален клъстер Средногорие. Той пое щафетата от Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България” АД.

„Изключително много благодаря за гласуваното доверие. Ще вложа енергия, усилия и време, за да продължа успешното развитие на сдружението“, каза д-р Иван Вутов.

Клъстерът е създаден през есента на 2005 г. Водещите компании в него са: „Геотехмин” ООД, „Елаците – Мед” АД, „Асарел – Медет” АД, „Аурубис България” АД и „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД. Сред целите на клъстера са повишаване на конкурентоспособността на индустриалния сектор в региона на Централното Средногорие, устойчиво развитие на регионалните индустрии и местните общности чрез иновативни технологии, бизнес постижения и социално предприемачество и други.

На заседанието проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин” ООД, определи Индустриален клъстер Средногорие като „най-успешния у нас през последните години“. „Много е важно да използваме натрупаните знания, умения и професионализъм за по-високата ресурсна ефективност на предприятията и кръговата икономика. Също така трябва да обединим усилията на бизнеса, науката, на Научно-техническия съвет по минно дело, геология и металургия и клъстера за развитието на иновативни проекти в минната индустрия“, каза проф. дтн инж. Вутов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната годеница на световния шампион във Формула 1 за 2009 г. Дженсън Бътън - Британи Уорд, захвърли дрехите. Моделът на "Плейбой" засне специална фотосесия в чест на очакването на първата си рожба. Двамата с пилота ще станат родители през лятото. Малко преди появата на детето Британи застана пред обектива на известен моден фотограф.

Съпругата на Михаил Белчев - Кристина, събира семенца за култура, от които да покълнат млади певчески таланти. Пред столичната дирекция по култура певицата и актриса събра вчера младежи, за да разкрие тайните на класното пеене, видяха топпапараците на "България Днес". Бляскавата Кристина бе обградена от амбициозните младежи и уверено ги поведе

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.