Желязков: Пощенските услуги навлизат в нов технологичен етап на електронна търговия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7456573 www.24chasa.bg
Росен Желязков по време на церемония за валидиране на пощенско-филателно издание СНИМКА: mtitc.government.bg

Пощенските услугите, които свързват хората с писма, телеграми, пратки, се развиват и в момента навлизат в нов технологичен период - на електронната търговия, който само за десетилетия премина от пощенски гълъби към пощенски дронове. Това е заявил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на церемония за валидиране на пощенско-филателно издание, посветено на 140-годишнината на "Български пощи" ЕАД.

Желязков подчертал, че българската пощенска администрация е една от първите институции, която е създадена в освободена България и до днес тя се асоциира и свързва с държавата, съобщават от Министерството на транспорта.

Росен Желязков е благодарил на художничката Ралица Николова за пресъздаването на епохата, когато пощите са свързвали хората и са доставяли добри и лоши новини, най-вече в рамките на националните ни граници.

Днес "Български пощи" имат кореспондентски взаимоотношения с над 100 държави по различни поводи, но те свързват най-вече нас, българите, казал Желязков.

Юбилейното пощенско филателно издание се състои от пощенска марка в блок, който се отпечатва в тираж от 5100 броя и илюстрована карта, от която са издадени 10 705 броя.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.