Ангелкова: Работим индивидуално с всеки от входящите 10 топ пазара

https://www.24chasa.bg/novini/article/7457468 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Министерството на туризма

Работим индивидуално с всеки от входящите 10 основни туристически пазара за страната ни. Насочваме посланията след анализ на профила и интересите на туристите от всяка държава и се стремим да предлагаме за всеки туристически продукти, отговарящи на специфичните изисквания на посетителите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която има работна среща с представителите на туристическия бранш за подготовка на летния сезон в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

От министерството са разработили 27 дестинации - осем културно-исторически, 12 винено-кулинарни и седем спа, с които целят да подпомогнат местните власти и бизнесa за популяризиране на богатствата на регионите, да се разширят "крилата" на активния летен и зимен сезон и да се насърчат посещенията на фестивалите и туристическите атракции, е пояснила министър Ангелкова. Област Добрич е включена във всичките три тематични дестинации.

По отношение на летния сезон министърът е заявила, че към момента се отчита спад на ранните записвания с 2-3 процента, с около 13 на сто по-малко са очакваните полети за летище Варна.

Като основна причина за вероятния спад от някои пазари, министърът е посочила ниските цени в региона, предложени от държави, които са преки наши конкуренти за определени пазари, тъй като имат възможност за пряко субсидиране на сектора. От ведомството разработват анализ, който да покаже какви мерки биха могли да предприемат за привличане на повече чартърни полети през "крилата" на сезона. Водят се и постоянни разговори с големите туроператори като "Томас Кук" и ТУИ.

От друга страна предварителните данни сочат, че има много голям ръст в ранните записвания от Украйна, Франция, Великобритания, Чехия и Полша. Надявам се, че ще достигнем резултатите от миналата година, е казала още министър Ангелкова.

Министърът е информирала още, че вече се върви към положително решение на искането ни да бъдат сключени договори с немските здравни каси и те да изпращат за лечение и профилактика своите клиенти. Така ще насочим тяхното внимание към възможностите за здравен туризъм, който страната ни предлага.

По време на срещата е била обсъдена и темата за детските лагери. В тази връзка министър Ангелкова е посочила, че в момента се обсъжда и подготвя специална наредба за детските лагери, с помощта на която по-лесно да се сключват договори с руските региони и те директно да пращат децата си на почивка у нас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.