В един от претърсваните райони край Костенец е открито оръжие

https://www.24chasa.bg/novini/article/7459662 www.24chasa.bg
Главен комисар Ивайло Иванов СНИМКА: МВР

Издирвателните действия продължиха цяла нощ, продължават и в момента. В един от периметрите, разделени след анализ, тази сутрин открихме оръжие, отговарящо по вид и калибър, което ще се установява от експертизите. В момента се извършва оглед на място, предстои и още по-щателно претърсване на района. Всички получени до момента сигнали са проверени, продължаваме полицейските действия, съсредоточен е достатъчно ресурс за това. Това заяви на сутрешен брифинг главен комисар Ивайло Иванов относно разследването на двете убийства в Костенец. 

Вече девети ден продължава издирването на Стоян Зайков, който се предполага, че е убил бившата си Милена Шишкова. 4 дни, след като тялото й беше открито, полицията намери убит и братовчеда и съсед на Зайков Валентин Петров.

Комисарят уточни, че няма данни издирваният да е напускал страната. "Изготвеният профил сочи, че той е способен да оцелява сам и без помагачи, няма информация да е направил връзка с роднини, те са под контрол. Продължават претърсванията и смятаме, че мъжът е в района. Нашата цел е освен да гарантираме сигурността на гражданите, да стигнем и до издирвания", категоричен беше комисар Иванов.

"Работата не е спирала, термокамерите са включени от самото начало на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони", допълни Иванов. Главният секретар заяви, че ситуацията по никакъв начин не е подценена. "Действа се постоянно, на място от самото начало е изграден щаб, имаме много следи и насока и ще продължим докато свършим работата си докрай".