За година инвестициите в пристанище "Варна" надхвърлят 20 милиона лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/7459897 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Над 20 милиона лева са реализираните инвестиции в "Пристанище Варна" ЕАД през последните 12 месеца, съобщиха днес от пресслужбата на дружеството, което на 18 май навършва 113 години. Вложенията в нова техника и обновяване на съществуващата са около 16 милиона лева. Останалите средства са похарчени за рехабилитация на инфраструктурата на порта.

Сред новите придобивки на дружеството са два мобилни пристанищни крана, увеличаващи ефективността при обработка на всички видове товари. Обновени са редица пристанищни складови съоръжения в двата терминала на порта. Ремонтите позволяват да се увеличи количеството на съхраняваните товари, което повишава конкурентноспособността на компанията.

Портът вече разполага с всички необходими разрешения по новото общностно митническо законодателство. Това ще позволи на ръководството да работи за развитие на функциониращия контейнерен терминал и за привличане на проектни товари.

Дружеството е избрано и за черноморски партньор по проекти за реализация на нефтени и газови находища в Казахстан. В терминалите на пристанището се осъществява претоварване на свръхтежки и извънгабаритни секции на различни съоръжения от тежковози на по-малки кораби тип река-море. Очаква се товари по тази линия да се обработват поне през следващите три години.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.