Собственичката на свинекомплекса в Попина: Не бива от трагичен инцидент да се прави сензация

https://www.24chasa.bg/novini/article/7461075 www.24chasa.bg
Снимка: Незабравка Кирова

Вчера двама мъже - Борис Димитров и Пенчо Драганов загинаха, падайки в шахта с фекалии в свинекомплекс в силистренското село Попина. Телата им бяха извадени с намесата на екипи на „Пожарна и аварийна безопасност” и „Гражданска защита”.

Води се следствие, както и проверка от Инспекцията по труда.

От "Екопродукт" ЕООД, село Попина, изпратиха своя позиция за инцидента до медиите. Подписана е от собственичката на дружеството Марияна Митева. 

Публикуваме я без редакции:

"Уважаеми дами и господа,

На 18.05.2019 год, на територията на "Свинекомплекс", село Попина, собственост на дружеството, е настъпил трагичен инцидент, при който загинаха двама наши служители. Незабавно са уведомени всички органи и организации при такива случаи. Както собственика, така и ръководството, а и всички наши служители и работници, оказахме пълно съдействие за изясняване на случая. В най скоро време очакваме техните компетентни становища.

Фактите са различни от изнесените в публичното пространство, но предвид извършващите се проверки по тези въпроси ще пазим мълчание.

Само ще отбележим, че тенологичните процеси в обекта както и всички правила и норми са изцяло съобразени с европейското и национално законодателство.

Не бихме желали от един трагичен инцидент да се прави сензация.

Изплозваме случая още веднъж да изкажем най искрени съболезнования на на близките и приятелите на загиналите". 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.