В Гуанджоу бе открита среща на медиите в района на Големия залив „Гуандун-Хонконг-Макао"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7461692 www.24chasa.bg
Гуанджоу СНИМКА: Pixabay

На 19 май в гр. Гуанджоу бе открита среща на медиите в района на Големия залив „Гуандун-Хонконг-Макао", в която участваха повече от 300 представители на медии. Те разговаряха за сътрудничеството, интегрираното им развитие, както и за стимулите в изграждането на района, предаде Радио Китай.

Организатор на настоящата среща бе Медийна група „Южен Китай", а съорганизатори - Хонконгската медийна група „Дагун Уънхуей" и ежедневника „Макао дейли". На срещата партийният секретар на Медийна група „Южен Китай" Лиу Хунпин заяви, че медиите играят незаменима роля в изграждането на района на Големия залив. „Трябва да се използват възможностите за развитието на медиите, да се повишат способностите им и те да изпълнят мисията си", каза той.

Президентът на Хонконгската медийна група „Дагун Уънхуей" Дзян Дзайджун заяви, че настоящата среща предоставя възможности за споделяне на мнения относно отразяването на ситуацията в района на Големия залив и развитието му.

На срещата бе решено да стартира журналистически проект под мотото „Пътешествие из района на Големия залив Гуандун-Хонконг-Макао", където журналисти ще отразяват напредъка и случващото се в процеса на изграждането на района.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.