Проф. Христо Бонджолов спечели втори мандат начело на Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/7463354 www.24chasa.bg
Проф. Христо Бонджолов на патронния празник на ВТУ. Снимка Авторката

Досегашият ректор на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов ще управлява висшето училище и в мандат 2019-2023 г. Той бе избран още на първи тур с 207 гласа, научи "24 часа".

По-рано в понеделник проф. Антоанета Анчева спечели гласуването за председател на Общото събрание на ВТУ. Преподавателката във факултета „Изобразителни изкуства” получи 202 гласа. Тя участва в екип с проф. Живка Колева от Филологическия факултет, която става зам.-председател.

Общото събрание на ВТУ все пак събра кворум и избра нови управленски органи, след политически натиск и множество скандали от последните няколко месеца. Академичната общност успя да постигне единение и в аулата се регистрираха 333 делегати от 390-членния върховен орган на университета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",