Основателят на "Хуавей": Американското правителство подценява способностите ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/7464075 www.24chasa.bg

Временното облекчаване на търговските ограничения, наложени на "Хуавей Текнолъджис" от страна на Съединените щати, има малко значение за компанията, тъй като китайската фирма се е подготвила, заяви основателят на "Хуавей" - Жън Чжънфей. Вчера американската корпорация „Google“ съобщи, че спира бизнес сътрудничеството с китайския технологичен гигант, след като компанията беше включена в „черния списък“ на американското правителство, предаде БНР.

Главният изпълнителен директор Жън Чжънфей обяви, че 5G технологията на "Хуавей" няма да бъде засегната и прогнозира, че никой друг няма да може да настигне компанията в тази област през следващите 2-3 години, като добави, че американското правителство подценява способностите им. Миналата седмица американското министерство на търговията постави "Хуавей" в черен списък, тъй като Вашингтон подозира, че под диктата на китайските власти технологичната компания шпионира клиентите си. Заради това решение вчера Google обяви, че спира част от бизнес отношенията си с "Хуавей", включително съвместната работа по Android, както и осигуряването на техническа поддръжка. Това означава, че новите устройства, които работят с Андроид, ще загубят достъп до популярни услуги, включително "Гугъл плей стор", "Джи мейл" и "Ю Тюб".

Жън Чжънфей също така посочи, че "Хуавей" и "Гугъл" вече са започнали да обсъждат как да преодолеят американския "черен списък" от компании, в който през миналата седмица беше включен и китайския технологичен гигант.

Говорейки пред китайски медии, основателят на "Хуавей", отбеляза, че "Гугъл" е "силно отговорен" бизнес и че неговата компания води преговори с производителя на операционната система "Андроид" (Android), за възможно "създаване на план за реакция" относно мерките, предприетите от Министерството на търговията на САЩ.

Междувременно американското правителство каза, че временно ще облекчи ограниченията срещу "Хуавей", за да намали неудобството на клиентите им. Търговското министерство ще позволи на "Хуавей Текнолъджис" да купува американски стоки, за да поддържа съществуващите мрежи и да осигурява софтуерни актуализации на произведените досега телефони.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-добрият ни лекоатлет в последните години Тихомир Иванов заведе гаджето на романтична почивка в Дубай. Скачачът и Елеонора Драгиева прекараха една незабравима седмица в емирството веднага след края на сезона. Двамата се настаниха в един от хотелите на самия бряг на Персийския залив на плажа Джумейра

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен