Леви премиери и Тимерманс подкрепиха с клип Станишев (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7464398 www.24chasa.bg

Петима премиери от левицата в Европа, както и кандидатът за председател на Еврокомисията Франс Тимерманс казаха силни думи в подкрепа на кандидатурата на Сергей Станишев за член на Европарламента. Те заявиха своята солидарност и изненадаха президента на ПЕС с клип, заснет по време на неформалната им среща преди заседанието на левите премиери в Сибиу на Деня на Европа (9 май), където бе приета Декларация за бъдещето на ЕС.

“Познавам Сергей от дълги години, знам колко е отдаден на Европа. Убеден съм, че човек като него трябва да бъде не само начело на социалистическото семейство в Европа, но и да ни представлява в ЕП”, заяви премиерът на Испания и лидер на социалистите Педро Санчес.

“Сергей е много добър мой приятел и изключителен ръководител на ПЕС. Надявам се той да остане в ЕП и да води нашето семейство на европейско ниво”, подкрепи го и министър-председателят на Португалия Антонио Коща.

Подкрепа и добри думи за Станишев изказаха и премиерите на Швеция Стефан Льовен, на Малта Джоузеф Мускат и на Гърция Алексис Ципрас. Гръцкият премиер е категоричен: „Бих желал да подкрепя кандидатурата на Сергей. Намираме се на кръстопът и във всяка страна на тези избори трябва да подкрепим прогресивните сили срещу неолиберализма, срещу възхода на крайно десните.“

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат подчерта, че Станишев е един от най-убедените европейци, които е срещал с високо ценена работа и принос в Европейския парламент. Той допълни, че левите премиери като част от Европейския съвет винаги са срещали пълна подкрепа от него.

„В името на общото ни бъдеще - силна социална Европа - пожелавам всичко най-добро в кампанията на моя добър приятел Сергей“, присъедини се и премиерът на Швеция Стефан Льовен.

Франс Тимерманс пък описа Станишев като “човек, който отстоява идеите за силен, социален и справедлив ЕС”. И го похвали за изключителната работа, свършена през последните години.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.