Андрей Ковачев: Ще подкрепя кандидатурата на Пазарджик за „Европейски град на спорта“

https://www.24chasa.bg/novini/article/7467015 www.24chasa.bg
Снимки пресцентъра на ГЕРБ

Кандидата за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев, заедно с Винченцо Лопатели - член на управителния борд на ACES Europe, бяха днес в Пазарджик за официалното обявяване на кандидатурата на населеното място за „Европейски град на спорта“.

„Това е инициатива, стартирала в Италия през 2000 година. Европейският парламент и аз лично подкрепихме инициативата на президента Лопатели за популяризирането на тази възможност европейски градове и столици да получат титлата „Европейски град или столица на спорта”, каза пред спортни деятели от града вторият в листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев. Той припомни, че София беше европейска столица през 2018 година и около десет български градове и курортни селища са носители на тази титла. „Ежегодно в Европейския парламент ние организираме голяма церемония, където се връчват и самите знамена на утвърдените европейски градове и столицата на спорта за съответната година. Искрено се надявам и Пазарджик да бъде сред тях. Благодаря на всички, които подкрепят идеята, тъй като тук не говорим толкова за професионален спорт, колкото за масовия спорт, за всички възрасти-за деца, за подрастващи, за хора в зряла и пенсионна възраст, за хора в неравностойно положение. Спортът като здравословен начин на живот и като възможност за дерадикализация на млади хора, които са в изолирани общности, за да могат да се включат към обществено полезен и добър начин на живот.“ , коментира още Ковачев.

„След като София стана Европейска столица на спорта през миналата година, примерът й привлече градове от цяла България да се включат в инициативата. Благодаря на господин Ковачев за активното му участие, и на кмета на Пазарджик за домакинството и желанието да се подобрява и развива спортът в града“, заяви Винченцо Лопатели, член на управителния борд на ACES Europe. Андрей Ковачев като президент на консултативния борд на инициативата ACES Europe, подкрепена от Европейската комисия, пое ангажимент да подкрепи кандидатурата на град Пазарджик.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.