Дават “Стара планина” на Васил Михайлов, Ириней Константинов, Дончо Папазов и теоретик на щангите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7467426 www.24chasa.bg
Васил Михайлов

Лекар и художник ще получат

“Св. св. Кирил и Методий”

Ириней Константинов
Ириней Константинов

Актьорите Васил Михайлов и Ириней Константинов да бъдат отличени с най-високия орден “Стара планина първа степен”, предложи правителството на президента Румен Радев в навечерието на 24 май.

Дончо Папазов
Дончо Папазов

Със същия орден се предлага да бъдат наградени и мореплавателят Дончо Папазов, както и деятелят на федерацията по щанги Христо Меранзов. В мотивите на правителството за тези два ордена се посочват множеството книги и публикации на двамата. Книгите на Меранзов са в областта на спортната теория - “Система за олимпийска подготовка”, “Анализ на програмата и участието на България на олимпийските игри” и пр. Той е председател на федерацията по щанги при допинг скандалите с български спортисти през 80-те години на миналия век.

Владимир Овчаров
Владимир Овчаров

Сред заслугите на Папазов се посочва, че е работил като журналист в БНТ, околосветските му пътешествия и книгите, в които разказва за тях.

За орден “Св. св. Кирил и Методий” правителството пък прадлага лекаря проф. Владимир Овчаров. Той е и бивш ректор на Медицинския университет в София, преподава анатомия, цитология и хистология.

За същото отличие е предложен и художникът Христо Панев. За “Св. св. Кирил и Методий” са предложени и актьорът Андрей Аврамов и председателят на Гражданско сдружение “Епископ Щросмайер” Трифон Павлов заради заслуги в областта на културата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка