Договорът между Китай и ЕС за гражданската авиация показва решимост за задълбочаване на сътрудничеството

https://www.24chasa.bg/novini/article/7467811 www.24chasa.bg

Неотдавна Китай и ЕС подписаха договор в сферата на гражданската авиация. На въпрос не се ли дължи засилването на сътрудничеството на Китай с ЕС на появилите се рискове, свързани с безопасността на самолетите Боинг, говорителят на външно министерство Лу Кан отвърна, че това е първият договор между Китай и ЕС в сектора. Подписването му е конкретна мярка за реализиране на съвместната декларация от 21-та среща на върха между Китай и ЕС, и е от полза за обогатяване на съдържанието на всестранното стратегическо партньорство, както и показва решимостта на двете страни да задълбочават взаимноизгодното сътрудничество при настоящата ситуация, предаде  "Радио Китай". 

Китай няма да дава оценки на търговските действия между компаниите. Без съмнение обаче обвързаните страни, които са загрижени за безопасността на самолетите Боинг, трябва да защитават законите си права.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.