Руският посланик в Китай: Перспективата за руско-китайските отношения е светла

https://www.24chasa.bg/novini/article/7467821 www.24chasa.bg

На 22 май руският посланик в Китай Андрей Денисов изнесе реч относно развитието на руско-китайските връзки от установяването на дипломатическите отношения помежду им преди 70 години.

Той заяви, че връзките межди двете държави се радват на бляскава история. Тази година се отбелязват 70 години от установяването на дипломатическите отношения помежду им. През тези години, двете страни са преживели необикновена история. В момента руско-китайските отношения се намират в най-добрия си период на развитие. Русия и Китай са създали всеобхватно стратегическо партньорство, подкрепят се на политическа, икономическа и културна основа, както и задълбочиха дружбата между двата народа.

Денисов посочи още, че през последните години, сътрудничеството в сферите на политиката, търговията, икономиката, културата и туризма има плодотворни резултати. Двете страни винаги поддържат взаимното политическо доверие, активно водят сътрудничество в рамките на различни международни организации, и споделят еднаква позиция по важни международни въпроси. В същото време, те подкрепят инициативите си за международно сътрудничество и непрекъснато стимулират обвързването между „Евразийския икономически съюз" и „Един пояс, един път".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.