Юлиан Ангелов ще внесе законопроект за отпадане на таксите за детските ясли и градини

https://www.24chasa.bg/novini/article/7468049 www.24chasa.bg

Юлиан Кръстев Ангелов е български политик, организационен секретар на ВМРО - Българско национално движение. Депутат е в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Втори в листата на ВМРО за евроизборите

Подготвям законопроект, който ще бъде внесен след изборите, за освобождаване от такси на всички родители, чиито деца са в детски ясли или градини. Това няма да се отрази на регионалните бюджети, защото става дума за 70 млн. лв., които държавата може да поеме. Държавният бюджет и сега отпуска средства, но те са около 50 %, казва Юлиан Ангелов.

Предложението цели не само да подпомогне бюджетите на работещите семейства, но да направи така, че децата от малцинствените групи също да посещават детски градини. Така те ще научат добре български език, ще се социализират и когато отидат в първи клас, няма да изпитват трудности.

Можем да вземем пример от Унгария, където Виктор Орбан е направил безплатни всички учебници и учебни помагала. В България се водят разговори с министъра на образованието учебните помагала да са безплатни и електронни, за да се облекчат семействата, допълва депутатът от ВМРО и подчертава, че това предложение ще има дългосрочен ефект за бъдещите поколения.

Всички ангажименти, които сме поели, дори някой път по-бавно да се случват, ние отстояваме докрай. Именно ВМРО поведе битката срещу Истанбулската конвенция, срещу пакета „Макрон“, срещу Глобалния пакт за миграция. Ще продължаваме да се борим за всички тези, които защитаваме – за съхранение на българското, за семейството, за традициите на всяка една нация в Европа. 30 години българите избират между по-голямото и по-малкото зло. И винаги търсят да видят кое е по-малкото зло. В момента ние им даваме реален шанс да не избират между по-голямото и по-малкото зло, а да изберат ВМРО, приканва Юлиан Ангелов и напомня, че партията е под номер 3 в интегралната бюлетина.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.