Ген. Шивиков: Като евродепутат ще работя за обща европейска отбранителна политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/7468063 www.24chasa.bg

Димитър Шивиков е български генерал, любимец на войската, ръководил контингента ни в Афганистан, автор на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ - „Там, където другите не могат“. Той е на пето място в листата на ВМРО – Българско национално движение за европейските избори.

- Кои са приоритетите, по които ще работите, ако бъдете избран за член на Европейския парламент?

- Като човек от кариерата на Министерството на отбраната в ЕП бих се чувствал изключително ползотворен със своята експертиза в т.нар. обща европейска отбранителна политика. Тази тема тепърва предстои да се развива и според мен, освен да предоставя войскови формирования, България трябва да генерира политики и сигурност.

Ще бъда безкомпромисен в битката с двойните стандарти не само при храните, а и в здравеопазването, в културата. Залогът на тези избори е голям, защото сега ще се реши по кой път да поеме Европа. Дали Европа ще възприеме либералния модел и ще се превърне в разграден двор, в който ще се населят хора, враждебни на нашата култура и установен ред? Дали Европа ще продължи да се саморазрушава, като разбива семейните взаимоотношения и християнските ценности? Или Европа ще се съхрани като Европа на отечествата, в която българите ще бъдат горди и равноправни европейци? Ние можем да отстояваме българщината! Ние можем да браним България.

- Позицията Ви по отношение на мигрантския проблем?

- Ясно трябва да се разграничат онези бежанци, които бягат и са принудени да напускат родните си места заради военни конфликти. Трябва много ясна и категорична политика против нахлуването на икономическите мигранти. Те са предимно от Африка и Близкия Изток и идвайки в Европа, се обособяват в социални групи, които не искат да се интегрират в европейското общество. По този начин се създават все повече гета, които са източник на беззаконие, престъпления и тероризъм.

- Може ли Европа да се справи с голямата заплаха - разпространението на радикалния ислям и тероризма?

- Това е процес, изискващ много време, отлична координация, взаимодействие и доверие между европейските държави и структурите за сигурност във всяка една страна. Тези терористични актове са и в резултат на политиката на Европа, която се провежда от „моторите“ на ЕС – силно развитите икономически страни като Франция, Германия и Белгия, и която трябва да бъде променена.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.