Андрей Слабаков: Децата се учат на ценности у дома, от майка си и баща си, а не от родител 1 и 2

https://www.24chasa.bg/novini/article/7468066 www.24chasa.bg

Режисьорът Андрей Слабаков е част от гражданското представителство в листата на ВМРО за евроизборите. Той е граждански активист, спечели поддръжката на българите с ясната си и мъжка позиция по редица въпроси у нас, яростен противник на джендър пропагандата. За да го подкрепите на изборите, гласувайте с 3 в интегралната бюлетина за ВМРО – Българско национално движение и 104 в полето за преференции – за Андрей Слабаков.

- Г-н Слабаков, кампанията върви към своя край и в нея Вие не изневерихте на стила си.

- Не знам дали е стил, аз просто казвам това, което мисля. Хората, които ме познават, знаят, че съм такъв. Аз казвам онова, което мисля, държа на мнението и позициите си, затова приех да се включа в листата на ВМРО.

- Преди няколко дни споменахте, че за ВМРО биха гласували хора, които могат да мислят сами. Защо смятате така?

- Защото това е самата истина. Листата е такава, че тя предразполага подкрепа от българите с активна гражданска позиция. В нея има успели хора в различни сфери, има много готини млади хора, водач е най-активният български евродепутат Ангел Джамбазки, благодарение на когото българите изобщо разбраха, че в ЕП има български евродепутати.

Освен това се убедих, че всички в листата на ВМРО сме от едно семейство – от българското семейство. За нас България е над всичко, първо е България, после са другите неща – фактори, европейски семейства и подобни глупотевини. Аз имам само едно семейство – България.

- Споменахте думата „семейство“, от тази гледна точка – как бихте защитили традиционното семейство, ако бъдете избран в Европейския парламент?

- Като изразявам ясно мнението си – семейството е съюз между мъж и жена, които се обичат и създават децата. Съответно децата си имат майка и баща, които да ги възпитават и да им дават път в живот, а не родител 1 и родител 2 - понятия, които не разбирам. Винаги бих гласувал срещу подобни глупости. Това са несъстоятелни неща, тези „ценности“ не са европейски, не са и български такива, те са либерални ценности, а аз пък не съм либерал, аз съм българин. За мен България и Европа са християнството, традиционното семейство между мъж и жена, богата култура и т.н. Това бих защитавал като български представител. Всякакви други измислени конвенции и пактове не ги подкрепям, смятам ги за излишни. Те не отговарят на това, което сме ние, българите.

- ВМРО и Ангел Джамбазки изповядват идеята за Европа на нациите/отечествата, каква е позицията ви?

- Подкрепям напълно. То в крайна сметка именно това представлява Европейският съюз. Съюз между равноправни държави и нации, чиито граждани са с еднакви права. Българите сме равни на германците и французите, не сме втора ръка, нито е редно да сме на втора скорост. Европа на няколко скорости искат именно големите страни в Западна Европа. Tе искат Европа да е федерация, а ние да сме периферия. Аз федерация не желая, размиване на националните идентичности, които да са заменени от т.нар. либерални ценности. Държа на нашата българска идентичност, ние имаме род и родина, имаме културно и историческо наследство, които ни правят това, което сме. Ако не бъдем добри българи, които да уважават и ценят своята национална и културна, християнска, идентичност, то няма как да бъдем добри европейци.

- Какво е вашето мнение по миграционния въпрос?

- Мнението ми е, че Европа е люлка на християнската цивилизация, не съм съгласен тук да идват хора, които не се съобразяват с това, искат да получават социални помощи, правейки каквото си пожелаят. Не съм съгласен в Европа и в България по-специално да идват хора, които искат да налагат своя начин на живот - особено когато той често е деструктивен. Няма да спазваме правилата, но искаме социални помощи, горе-долу това е т.нар. миграционен въпрос. Ние в България го знаем добре това нещо, хиляди наши съграждани живеят именно така – не зачитат правилата, не ходят на училище, не образоват децата си, а искат социални помощи. Именно това трябва да подкрепя Европа – малцинствените групи да се интегрират наистина, да ходят на училище, да добиват образование и квалификация и да бачкат за хляба си, както го правим всички останали. Без здраво семейство, което да възпитава в тази насока, няма да стане. Преди училището, улицата и работата хората се учат на ценности у дома, от майка си и баща си, а не от родител 1 и 2.

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.