В София арестуваха пенсионерка, подставено лице на Цветан Василев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7468960 www.24chasa.bg
Цветан Василев от 2014 г. е в сръбската столица Белград.

Подставено лице на банкера Цветан Василев, който от 2014 г. се укрива в Белград, е било арестувано в София. Зад решетките е прибрана жена на име Людмила Петрова в пенсионна възраст, научи “24 часа”.

От Специализираната прокуратура не съобщиха защо Петрова е задържана. Предполага се, че в петък тя ще получи и обвинение.

По неофициална информация Петрова е от обкръжението на Василев, макар и живеейки в България. Тя е бивша служителка на НАП, а когато е работила там, е “решавала проблемите на банкера с приходната институция”, обясниха източници на “24 часа”. Друга информация гласи, че Петрова е имала нещо общо с фирмата ТЦ ИМЕ. Според обвинителния акт срещу Василев по делото КТБ ТЦ ИМЕ е част от т.нар. “имотни дружества” на банкера, които съсредоточавали реалното имущество, придобито чрез присвоените с привидната банкова дейност средства от банката.

Петрова е в списъка на свидетелите по делото КТБ, което се разглежда в спецсъда. Освен Василев за присвояване на над 2,7 млрд. лв. от банката са подсъдими и други 17 души.