ЦИК наложи цензура на "24 часа"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7472202 www.24chasa.bg

Централната избирателна комисия издаде решение, с което ни нарежда незабавно да премахнем от интернет страницата 24 часа.bg публикуваните данни и да преустановим публикуването на данни за резултатите от гласуването в деня на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Тъй като сме хора, които спазват законите винаги, се подчинихме на указанията на ЦИК. 

Скъпи читатели, 24 часа публикува прогнози на експерти за гласуването - най-важната новина на деня. ЦИК обаче ни налага цензура, смятайки въпросните прогнози за резултати от допитвания до общественото мнение. Ще последва и акт на ръководителите на дружеството издател.

В решението на ЦИК пише, че то е взето по жалба на Тихомир Турлаков, постъпила по имейл. Интересното е, че по-рано през деня от "Позитано" 20 пуснаха прессъобщение, че БСП е подала жалба срещу нас за публикуване на въпросните данни. Социалистите не бяха се жалвали от близки до тях сайтове като "Епицентър" например, които публикуват изгодни за БСП класации. 

ЦИК изглежда решава в угода на БСП, защото до този момент е санкционирала само неудобни за столетницата сайтове. И се крие зад жалбата на Тихомир Турлаков (който всъщност май работи за червената телевизия - б.р.), за да не си признае, че изпълнява указанията на столетницата.

В изборния ден "24 часа" се допита до известни хора дали трябва да отпадне забраната за публикуване на междинни данни от гласуването. Почти всички, без президента Радев са "за". Лицемерие нарече тази забрана премиерът Бойко Борисов.

"Нещо повече - не само, че трябва да ги публикуват (резултатите от екзит половете - б.р.), а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, след като излязат резултатите, медиите, ако са любезни, да пишат: "Никога непозналата резултатите агенция еди-коя си" или "Даващата един месец лъжливи надежди, или преднина на еди-кой". Трябва да има справедливост"

"За" са и 70 на сто от читателите на "24 часа" според анкетата, публикувана на сайта ни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.

Осъдителната присъда на бившия моден шеф Росен Чолов-Чолата се сгромоляса! Апелативният спецсъд откри пропуски в решението и върна процеса за ново разглеждане от първа инстанция, научи "България Днес". През януари т.г. спецсъдът даде на Чолата и студентката Полина Иванова по 3 години условно за сводничество.

Сексапилната дъщеря на аржентинската легенда Клаудио Каниджа - Шарлот, стана жертва на пишман коафьор. Тя остана без перука на сцената пред очите на милиони зрители. Мадамата, която е известна с голи снимки и скандално поведение, участва в танцувалното шоу "Байландо" в родината си. Заедно с партньора й, който е професионалист,