Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще участва в учението SABER GUARDIAN 19

https://www.24chasa.bg/novini/article/7473451 www.24chasa.bg

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще демонстрира своите способности по време на учението „SABER GUARDIAN 19”, което е избрано за потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще вземе участие в предстоящото учение „SABER GUARDIAN 19”. Това многонационално учение ще бъде ръководено от Командването на Сухопътните сили на Република Румъния заедно с Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа (United States ArmyEurope – USAREUR).

То ще се проведе от 3 до 24 юни на територията на България, Унгария и Румъния. От 2013 г. насам ученията от поредицата „SABER GUARDIAN“ се провеждат всяка година последователно на територията на България, Румъния и Украйна и са част от съвместната тренировъчна програма на Европейското командване на САЩ.

Считано от 2017 година учението започна да се провежда на всеки 2 години. Тази година „SABER GUARDIAN 19” ще включва придвижване на участващите формирования до тренировъчните полигони, компютърно-подпомагано командно-щабно учение, медицинско учение по търсене, спасяване и евакуация на пострадали, въздушен десант, учение за преодоляване на водна преграда „WetGapCrossing”.

През текущата година в учението на територията на страните домакини ще участват около 6000 военнослужещи от следните нации: Румъния, България, Унгария, Албания,Гърция, Босна и Херцeговина, Турция, САЩ, Канада, Италия и др. Целта е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.

Многонационалното учение „SABER GUARDIAN 19“ беше избрано за демонстриране на способностите и потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Основните цели на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО по време на учението са: да подобри своето взаимодействие и оперативна съвместимост със страната домакин – Република България и със страните участнички в учението, като допринася значително за общата сигурност в региона. Усилията на Щабния елемент по време на учението ще бъдат насочени към потвърждаване на своята сертификация.

В рамките на учението основните задачи на Щабния елемент ще бъдат -подпомагане, проследяване и докладване на придвижването на съюзническите войски през територията на България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с