Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще участва в учението SABER GUARDIAN 19

https://www.24chasa.bg/novini/article/7473451 www.24chasa.bg

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще демонстрира своите способности по време на учението „SABER GUARDIAN 19”, което е избрано за потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще вземе участие в предстоящото учение „SABER GUARDIAN 19”. Това многонационално учение ще бъде ръководено от Командването на Сухопътните сили на Република Румъния заедно с Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа (United States ArmyEurope – USAREUR).

То ще се проведе от 3 до 24 юни на територията на България, Унгария и Румъния. От 2013 г. насам ученията от поредицата „SABER GUARDIAN“ се провеждат всяка година последователно на територията на България, Румъния и Украйна и са част от съвместната тренировъчна програма на Европейското командване на САЩ.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще участва в учението SABER GUARDIAN 19

Считано от 2017 година учението започна да се провежда на всеки 2 години. Тази година „SABER GUARDIAN 19” ще включва придвижване на участващите формирования до тренировъчните полигони, компютърно-подпомагано командно-щабно учение, медицинско учение по търсене, спасяване и евакуация на пострадали, въздушен десант, учение за преодоляване на водна преграда „WetGapCrossing”.

През текущата година в учението на територията на страните домакини ще участват около 6000 военнослужещи от следните нации: Румъния, България, Унгария, Албания,Гърция, Босна и Херцeговина, Турция, САЩ, Канада, Италия и др. Целта е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.

Многонационалното учение „SABER GUARDIAN 19“ беше избрано за демонстриране на способностите и потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Основните цели на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО по време на учението са: да подобри своето взаимодействие и оперативна съвместимост със страната домакин – Република България и със страните участнички в учението, като допринася значително за общата сигурност в региона. Усилията на Щабния елемент по време на учението ще бъдат насочени към потвърждаване на своята сертификация.

В рамките на учението основните задачи на Щабния елемент ще бъдат -подпомагане, проследяване и докладване на придвижването на съюзническите войски през територията на България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия