Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще участва в учението SABER GUARDIAN 19

https://www.24chasa.bg/novini/article/7473451 www.24chasa.bg

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще демонстрира своите способности по време на учението „SABER GUARDIAN 19”, което е избрано за потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще вземе участие в предстоящото учение „SABER GUARDIAN 19”. Това многонационално учение ще бъде ръководено от Командването на Сухопътните сили на Република Румъния заедно с Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа (United States ArmyEurope – USAREUR).

То ще се проведе от 3 до 24 юни на територията на България, Унгария и Румъния. От 2013 г. насам ученията от поредицата „SABER GUARDIAN“ се провеждат всяка година последователно на територията на България, Румъния и Украйна и са част от съвместната тренировъчна програма на Европейското командване на САЩ.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще участва в учението SABER GUARDIAN 19

Считано от 2017 година учението започна да се провежда на всеки 2 години. Тази година „SABER GUARDIAN 19” ще включва придвижване на участващите формирования до тренировъчните полигони, компютърно-подпомагано командно-щабно учение, медицинско учение по търсене, спасяване и евакуация на пострадали, въздушен десант, учение за преодоляване на водна преграда „WetGapCrossing”.

През текущата година в учението на територията на страните домакини ще участват около 6000 военнослужещи от следните нации: Румъния, България, Унгария, Албания,Гърция, Босна и Херцeговина, Турция, САЩ, Канада, Италия и др. Целта е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.

Многонационалното учение „SABER GUARDIAN 19“ беше избрано за демонстриране на способностите и потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Основните цели на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО по време на учението са: да подобри своето взаимодействие и оперативна съвместимост със страната домакин – Република България и със страните участнички в учението, като допринася значително за общата сигурност в региона. Усилията на Щабния елемент по време на учението ще бъдат насочени към потвърждаване на своята сертификация.

В рамките на учението основните задачи на Щабния елемент ще бъдат -подпомагане, проследяване и докладване на придвижването на съюзническите войски през територията на България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.

9-годишният мочок Веско ще има нов дом в парка за танцуващи мечки "Белица". Веско е живял 8 г. в Столичния зоопарк. Животното има поведенчески и физически отклонения - слабичко е, леко прегърбено и не се знае на този етап дали това е генетичен проблем. Мечокът е роден преди 9 г. във Варненския зоопарк,