Студентите, завършили ВУЗФ, получават едни от най-високите заплати в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/7474137 www.24chasa.bg

Три нови магистърски програми разкрива бизнес университетът през есента

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България.

Всяка година рейтинговата система сравнява стотици специалности от 52 направления и общо 51 университета по различни индикатори, за да илюстрира както цялостното състояние на образовaтелната система в България, така и за да служи като ценен ориентир за учащите. Специално по критерий „облагаем доход на завършилите“ данните поставят ВУЗФ на едно от водещите места.

Класацията показва, че студентите с бакалавърски и магистърски дипломи от университета получават месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец. Това прави ВУЗФ третото висше училище с най-добреплатени дипломи в направление „Икономика“ и едно от общо 10-те на национално равнище. Резултатите не са изненадващи и предвид статитиките на ВУЗФ, които сочат, че над 90% от дипломантите на университета успяват да се реализират професионално по специалността си, а около 30% от тях заемат високи мениджърски или други ръководни позиции.

Класацията на рейтинговата система показва още, че най-висок среден облагаем доход получават дипломантите, завършили специалности в сферата на информатиката и компютърните технологии, както и от направленията „Администрация и управление“, „Математика“, „Машинно инжинерство“ и „Икономика“.

Активна кандидатстудентска кампания и три нови специалности във ВУЗФ от есента

Междувременно в момента ВУЗФ е в активна кампания за прием на кандидат-студенти и магистри. Кандидатите трябва да попълнят онлайн специализиран тест и да изпратят есе по предварително уточнена тема. Университетът ще открие учебната 2019/2020 година с три нови магистърски програми. Както досега, ВУЗФ отново залага на иновативни и модерни специалности, които да подготвят квалифицирани и незаменими кадри за пазара на труда. От есента стартират магистратурите “Фасилити мениджмънт и управление на недвижимата собственост“, „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси“ и „Бизнес и мениджмънт трансформация в четвъртата индустриална революция“. Паралелно с изучаване на конкретните сфери, всяка от трите магистратури ще се фокусира и върху изграждане на специални умения, които редица световни организации са определили като критично важни за успеха и реализацията ни в следващите 10 години.

Много иновативна и обещаваща е магистратурата „Фасилити мениджмънт и управление на недвижимата собственост“. Академичната подготовка се базира на най-модерните съвременни модели и теории, като в нея ще се наблегне върху изучаването на процесите по управление на имоти и имотни портфейли, съоръжения, хора и процеси, които са в основата на работата на фасилити и пропърти мениджъра. По време на обучението ще има и изявена практическа част - студентите ще имат възможност да се сблъскат с реални бизнес казуси, както и да посетят различни обекти от публичния и частния сектор, където да натрупат опит от първа ръка.

Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси“ е първата в България, и една от първите в региона, магистърска програма в перспективната област на електронната търговия – един изключително динамичен дигитален сегмент, който тепърва ще генерира работни места и нови възможности за бизнес. В нея ще се изучават както фундаментите на електронната търговия – бизнес моделите, каналите за продажба и задължителните елементи при продажби онлaйн, така и стъпките при създаването и управлението на онлайн магазин.

В учебния план на програмата „Бизнес и мениджмънт трансформация в четвъртата индустриална революция“ са заложени бизнес симулации, чрез които да се решават бизнес казуси, както и игри и преживявания, които моделират реални ситуации и помагат за усвояването на уменията чрез различни техники. Съдържанието и учебния план са изготвени спрямо тенденциите и промените в бизнеса, икономиката, социалните и поведенчески модели, които настъпват дори в момента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лошите новини за мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер нямат край. "Червените дяволи" са в невиждана от години криза, а сега се яви пореден проблем. Вратарят Давид де Хеа се контузи по време на евроквалификацията на Испания срещу Швеция (1:1) във вторник вечерта. Стражът получи мускулна травма на "Арена Солна" при опита си да изчисти

Фотосесия на модел събра очите на минувачите до известен столичен мол. В ролята на импровизирана съблекалня се превърна колата на моделката, която сменяше тоалетите на самата улица и предизвика фурор сред преминаващите покрай автомобилът и

Навръх рождения си ден бе привикана пред Темида силиконовата миска Гергана Райчевска, видя "България Днес". Скандалната плеймейтка е призована като пострадала от трафик на хора, за да даде показания срещу сочените за нейни сводници. Напук на топлото и слънчево време едрогърдата мадама се появи вчера в спецсъда на столичната ул