Студентите, завършили ВУЗФ, получават едни от най-високите заплати в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/7474137 www.24chasa.bg

Три нови магистърски програми разкрива бизнес университетът през есента

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България.

Всяка година рейтинговата система сравнява стотици специалности от 52 направления и общо 51 университета по различни индикатори, за да илюстрира както цялостното състояние на образовaтелната система в България, така и за да служи като ценен ориентир за учащите. Специално по критерий „облагаем доход на завършилите“ данните поставят ВУЗФ на едно от водещите места.

Класацията показва, че студентите с бакалавърски и магистърски дипломи от университета получават месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец. Това прави ВУЗФ третото висше училище с най-добреплатени дипломи в направление „Икономика“ и едно от общо 10-те на национално равнище. Резултатите не са изненадващи и предвид статитиките на ВУЗФ, които сочат, че над 90% от дипломантите на университета успяват да се реализират професионално по специалността си, а около 30% от тях заемат високи мениджърски или други ръководни позиции.

Класацията на рейтинговата система показва още, че най-висок среден облагаем доход получават дипломантите, завършили специалности в сферата на информатиката и компютърните технологии, както и от направленията „Администрация и управление“, „Математика“, „Машинно инжинерство“ и „Икономика“.

Активна кандидатстудентска кампания и три нови специалности във ВУЗФ от есента

Междувременно в момента ВУЗФ е в активна кампания за прием на кандидат-студенти и магистри. Кандидатите трябва да попълнят онлайн специализиран тест и да изпратят есе по предварително уточнена тема. Университетът ще открие учебната 2019/2020 година с три нови магистърски програми. Както досега, ВУЗФ отново залага на иновативни и модерни специалности, които да подготвят квалифицирани и незаменими кадри за пазара на труда. От есента стартират магистратурите “Фасилити мениджмънт и управление на недвижимата собственост“, „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси“ и „Бизнес и мениджмънт трансформация в четвъртата индустриална революция“. Паралелно с изучаване на конкретните сфери, всяка от трите магистратури ще се фокусира и върху изграждане на специални умения, които редица световни организации са определили като критично важни за успеха и реализацията ни в следващите 10 години.

Много иновативна и обещаваща е магистратурата „Фасилити мениджмънт и управление на недвижимата собственост“. Академичната подготовка се базира на най-модерните съвременни модели и теории, като в нея ще се наблегне върху изучаването на процесите по управление на имоти и имотни портфейли, съоръжения, хора и процеси, които са в основата на работата на фасилити и пропърти мениджъра. По време на обучението ще има и изявена практическа част - студентите ще имат възможност да се сблъскат с реални бизнес казуси, както и да посетят различни обекти от публичния и частния сектор, където да натрупат опит от първа ръка.

Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси“ е първата в България, и една от първите в региона, магистърска програма в перспективната област на електронната търговия – един изключително динамичен дигитален сегмент, който тепърва ще генерира работни места и нови възможности за бизнес. В нея ще се изучават както фундаментите на електронната търговия – бизнес моделите, каналите за продажба и задължителните елементи при продажби онлaйн, така и стъпките при създаването и управлението на онлайн магазин.

В учебния план на програмата „Бизнес и мениджмънт трансформация в четвъртата индустриална революция“ са заложени бизнес симулации, чрез които да се решават бизнес казуси, както и игри и преживявания, които моделират реални ситуации и помагат за усвояването на уменията чрез различни техники. Съдържанието и учебния план са изготвени спрямо тенденциите и промените в бизнеса, икономиката, социалните и поведенчески модели, които настъпват дори в момента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца