Четирима мъже и две жени искат да са шеф на БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/7474282 www.24chasa.bg
Александър Велев СНИМКА: Алексей Димитров

Шестима са кандидатите за генерален директор на БНР в предстоящия конкурс, обявен от Съвета за електронни медии.

Сред тях е сегашният шеф Александър Велев, който ще се състезава за втори мандат.

Документи е подал и Валери Тодоров, вече бил генерален директор на БНР два пъти.

Кандидатстват още спортният журналист Светослав Костов, който в момента е шеф на радио "София" - една от програмите на БНР, както и Митко Димитров, ръководил същото радио преди време.

Сред конкурентите са и две жени - Даниела Манолова и Анета Милкова, която в момента е директор на специализираната администрация в СЕМ. За да кандидатства, тя е излязла в неплатен отпуск.

Днес до 17 ч беше крайният срок за подаване на документи за конкурса. До 18 юни СЕМ ще обяви кои от тях ще бъдат допуснати до състезанието. След като прочетат концепциите на останалите, от съвета ще преценят кои да се явят на разговор. Прослушванията са на 26 и 27 юни.

Новият генерален директор на БНР ще бъде обявен на 28 юни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.