Кметът на пловдивския район "Северен" закопчан за строителни разрешения?

https://www.24chasa.bg/novini/article/7480964 www.24chasa.bg
В момента районното кметство е блокирано от полиция и разпитват ръководството. Снимка: Авторът

Целият ръководен екип на пловдивския район "Северен" е привикан и се разпитва след ареста на кмета Ральо Ралев. В момента районната администрация е блокирана. Извикан е и главният архитект. Според запознати акцията на специализираната прокуратура е заради издадени строителни разрешения от Ралев.По закон районните кметове могат да разрешават строителство на сгради не повече от 5 етажа. В "Северен" имало няколко нови постройки с 6-и етаж. Това е станало със санкцията на районната администрация. Едната сграда била до здравен център "Луксор", другата - на "Брезовско шосе". 

РДНСК в Пловдив е уведомила за тези нередности службите в София. За ареста на Ралев се сочи и друга версия, свързана с градинката зад хотел "Санкт Петербург", макар да не става ясно каква е ролята на районния кмет в този случай. "24 часа" научи, че акцията около задържането на Ральо Ралев се е пазила в пълна тайна от пловдивските служби. "Нямаме нищо общо с нея", каза директорът на областната полиция в Пловдив Атанас Илков.

Високопоставен управленец от града на тепетата смята, че кръгът на заподозрените ще се разшири и ще върви към центъра, тоест към общината. Според него Ралев най-малко заслужавал, той дори не ходел на оперативки в градската управа.

Шок и ужас сред първите хора в Пловдив предизвика вестта за ареста на Ральо Ралев. "Моля? Сега разбирам. Нямам думи", каза общинска съветничка от ГЕРБ. 

На европейските избори ръководеният от Ралев район "Северен" постигна най-висок резултат -ГЕРБ води с 36%. В Шекер махала има секция, където гласовете за ГЕРБ са 98, а за ДПС само 2. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.