Цацаров призова Панов заедно да реформират съдебната карта (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7481025 www.24chasa.bg
Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ВКС Лозан Панов стоят един до друг на заседанията на пленума на ВСС. СНИМКА: Румяна Тонeва

Главният прокурор Сотир Цацаров призова председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и членовете на съдийската колегия на ВСС за общ диалог за реформа на съдебната карта и по отношение на съдилищата.

“Без да се намесвам в работата на съдилищата, нека се дискутира необходими ли са промени в съдебната карта не само за прокурорите, защото у нашите магистрати е формирано много силно убеждение, че обект на реформа са само те”, заяви главният прокурор на вчерашното заседание на ВСС. Миналата година прокурорската колегия на ВСС стартира подобна реформа, като закри 11 районни прокуратури. На тяхно място откри териториални отделения. Сега предстои нова реорганизация на районни прокуратури.

“Да спрем само да констатираме проблемите. Двете системи, макар и независими една от друга, са свързани. Правораздаването е свързано. Дайте да опитаме да действаме заедно, престрелките не носят ефект”, заключи главният прокурор.

Преди това правосъдният министър Данаил Кирилов, който води заседанията на пленума на ВСС, поиска Лозан Панов да редактира годишния си доклад за съдилищата за 2018 г. Кирилов изрази несъгласие с констатации за законодателни промени, коментирани в доклада. Съдебни кадровици обясниха на министъра, че няма законова възможност за редакция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия