Върнаха Маринела с белезници. Гешев: Следствени олигарси се обединяват срещу прокуратурата (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7481037 www.24chasa.bg
Маринела Арабаджиева бе конвоирана в София от Мадрид. СНИМКА: Румяна Тонeва

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева кацна под конвой със самолет от Мадрид на летище София малко след 17 ч в четвъртък. Екстрадицията ѝ бе разрешена от два испански съда по дело на Специализираната прокуратура у нас.

Арабаджиева е обвинена като член на престъпна група, за данъчни престъпления и пране на пари. Тя и мъжът ѝ Ветко Арабаджиев бяха задържани на 7 март след 6-месечно издирване в имение на Георги Семерджиев в градче край Барселона. Арабаджиев бе върнат в началото на май и е зад решетките за постоянно по решение на съда.

“Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места”, коментира по-рано през деня в Монтана зам. главният прокурор Иван Гешев. И добави, че издирвани по целия свят български олигарси се обединявали в клубове по интереси за атака срещу прокуратурата. Попитан кого визира, Гешев уточни, че има предвид подсъдим, който се укрива в Белград (Цветан Василев - б. р.).

“Защо проверяват и проучват прокурори, видно е от иззети телефони, включително и административни ръководители”, запита се Гешев, обобщавайки данни за семействата Арабаджиеви и Баневи.