Джамбазки ще се бори срещу пакета "Макрон", Слабаков ще защитава българската култура, Александър Йорданов - външната политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/7481955 www.24chasa.bg

На първо място трябва да продължим битката срещу пакета "Мобилност". Предстоят важни разговори за селско-стопанската политика и субсидии, вечната тема нелегална миграция и защита на българския интерес по нея.

Тези три приоритета, по които ще работи, очерта избраният за евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки, след като получи удостоверението си от ЦИК, че е избран бъдещия европарламент.

Андрей Слабаков пък логично за свой приоритет посочи културата. "Българската култура и изкуство трябва да бъдат представени във всички европейски държави. Това не е трудно да има концепция", каза Слабаков.

"Не съм се явил на тези избори с амбицията на всяка цена да бъда евродепутат. Това беше изпълнение на един морален дълг към СДС, с който да помогна на организацията, в която членувам от 30 години - да възвърне своя авторитет и позиции в политическия живот. Мисля, че успяхме и движението на СДС ще продължи напред. Това е партията, благодарение на коята днес в България има демокрация", каза Александър Йорданов от СДС.

Той смята, че ще бъде полезен, ако, както очаква, в комсиите на Европарламента, може да даде експертиза - по външна политика, по сигурност и по образование и култура.

"Надявам се всички 17 евродепутати да се обединят и да работят заедно за интересите на българските граждани", каза депутатът и шеф на предизборния щаб на БСP Георги Свиленски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал